Naša 40-godišnja glazbenica i voditeljica Ida Prester, na svom je Instagram profilu objavila šaljivi status o ograničavanju konzumacije šećera svojoj djeci. Ida i njezin suprug Ivan Peševski roditelji su dvojice sinova, petogodišnjeg Roka i dvoipolgodišnjeg Rija. Svojim iskrenim objavama na Instagramu humorom razbija predrasude o majčinstvu i odgoju. Tim je povodom upitala i svoje pratitelje postoji li nešto što oni rade za dobro svoje djece, a nauštrb istine. 

Odgovori nisu razočarali svojom šarolikošću, pa je tako između ostalog jedna pratiteljica napisala da laže svoju djecu kako je televizor samo 'crna slika'. Druga je pak, opisala metodu kojom vara svoju djecu da je domaća kašica zapravo kupovna, a s 'predstavom' za klince je otišla tako daleko da prebacuje skuhanu kašicu od brokule u staklenke poznatog proizvođača kako bi djeca htjela jesti. Lepeza smiješnih i simpatičnih činova koje su snalažljive mame smislile kako bi si barem malo olakšale život, istovremeno djeluje i zabavno i poučno. 

Među odgovorima nalazimo i onaj mame koja je djeci rekla kako je sladoled otrovan prije svibnja, dok djeca druge žive u uvjerenju da su slatkiši opasni jer u njima žive bubice koje toliko smetaju da potom od dekoncentracije ne možeš u miru gledati crtane filmove. 

Od udaje za Ivana prije više od pet godina, ova voditeljica je Zagreb zamijenila Beogradom, a crticama iz svakodnevnog života na Instagramu kontinuirano inspirira žene na otvoreni diskurs o majčinstvu, čineći teme kojih se dotakne lakšima, što je velika pomoć, ali i inspiracija običnim ženama koje su tek postale majke i s većinom problema se susreću same.