Kada su prije nekoliko mjeseci organizatori najavljivali da će drugo izdanje festivala MTV SummerBlast biti bombastični završetak ljetne sezone, ni sami nisu mogli zamisliti kakav će 'potres' pripremiti američka superzvijezda, ikona filmskog platna, dobitnik Grammyja te brojnih drugih nagrada – Will Smith! Boom Boom Boom Shake The Room odjeknuo je Porečom, a uz vrisak tisuća obožavatelja The Fresh Prince se doslovno uzdigao posebnom platformom na pozornicu i započeo povratnički koncert o kojem će se još dugo pričati.

Pomalo nestvarno bilo je vidjeti jednu od najvećih holivudskih zvijezda na porečkoj pozornici kako izvodi neke od svojih najvećih hitova uključujući i legendarnu pjesmu iz serije Princ iz Bel Aira. Iako je s glazbene scene izbivao više od petnaest godina, na njegovom se nastupu to nikako nije moglo primijetiti. Suveren, opušten i zabavan, zajedno s najboljim prijateljem Jazzyjem Jeffom te u pratnji vrhunskih glazbenika, priredio je pravi glazbeni show, a hrvatske obožavatelje dočekala je i velika ekskluziva! Naime, posjetitelji festivala MTV SummerBlast imali su priliku prvi čuti kako zvuči novi Willow singl Get Lit, a sudeći po reakcijama brojnih oduševljenih fanova, nova će pjesma vrlo brzo poharati sve svjetske glazbene liste. Pjesmu Just The Two Of Us posvetio je svom najstarijem sinu Treyu, koji je u Hrvatsku došao u pratnji oca te ujaka Jadena, brata Willove supruge Jade Pinkett. Welcome to Miami samo za ovu priliku dobio je i nove stihove pa su tako, zajedno s Willom, svi uglas pjevali Welcome to Croatia!
Inače, Will je u Hrvatsku stigao u pratnji tima koji je brojio gotovo 50 ljudi te se smjestio u predsjedničkoj vili V Level Valamar Isabella Villas na otoku Sveti Nikola. Uživao je u raznim autohtonim delicijama, a iako mu se Poreč jako svidio, većinu vremena provodio je na probama za koncert kojim je najavio veliku svjetsku turneju. U stilu prave zvijezde, za organizatora je i imao i posebne prohtjeve, od igraće konzole Play Station, Xboxa i Nintenda, preko posebne opreme za vježbanje, masaža, mirisnih svijeća, Iphonea, Polaroid kamere, i raznih drugih stvarčica. Premda je poznati glumac i pjevač na svakom koraku mogao uživati u u degustaciji lokalnih specijaliteta koje su za njega pripremili organizatori, poput tartufa i istarske govedine, ali i u skupocjenim šampanjcima te vinima iz domaće proizvodnje, navodno je posebno tražio da mu se servira sushi. N. P. Fotografije promo