Svi parovi imaju interne nadimke i poštapalice, a iznimka nisu ni omiljeni britanski supružnici 36-godišnji princ William i 37-godišnja Kate Middleton. Naime, britanski mediji pišu kako Kate svog supruga, budućeg kralja, naziva 'Ćelavac', što je mnogo brutalniji nadimak od onog kojim ga je oslovljavala još na početku njihove veze, 'Veliki Willy'.  S druge strane, princ za svoju suprugu ima vrlo jednostavan nadimak 'DoD', što je skraćenica od 'Duchess of Do-little', što bi u prijevodu glasilo vojvotkinja koja malo radi, referirajući se na poprilično mali broj humanitarnih angažmana koji su joj dodijeljeni.

Britanski mediji pišu kako se prijestolonasljednik požalio zbog dlaka svoje supruge koje nalazi po svuda, pa je logički njena 'osveta' bila da ga zadirkuje nadimkom 'Ćelavac'. Kako navodi izvor blizak dvoru, Middleton nije jedina koja Williama zadirkuje zbog nedostatka kose, njegov brat, 34-godišnji prin Harry to radi već godinama. 

Informacija o nadimcima supružnika, procurila je u javnost nakon što se prošli tjedan njihov najstariji sin, petogodišnji princ George, slučajnoj prolaznici predstavio kao Archie. Postupak mladog princa i nije neko iznenađenje ako se uzme u obzir da se i njegov otac William u studentskim danima predstavljao pod imenom Steve u pokušaju da se čim više uklopi među svoje kolege studente i izbjegne medijsku pozornost.

Drugi pak izvor tvrdi kako kraljevska obitelj u posljednje vrijeme nije vična međusobnoj komunikaciji, pa su nadimci njihov način da se bore s nastalim obiteljskim tenzijama. 'Ono s čime javnost nije upoznata, jest činjenica da oni mogu biti prilično djetinjasta obitelj. Vole se igrati i darivati jedni druge smiješnim poklonima. Mislim da je to stoga što njihov javni život zahtjeva potpunu ozbiljnost', otkrio je izvor te nadodao kako je kraljevska obitelj u privatnosti svoga doma uvijek bila razigrana, te William i Kate samo nastavljaju tu tradiciju.