Ovog ponedjeljka, vojvotkinja Kate Middleton i princ William sudjelovali su u prometnoj nesreći u Londonu. Kako prenosi britanski portal 'The week', to je već četvrtka nesreća u samo sedam mjeseci, koja uključuje članove kraljevske obitelji. U nesreći je, uz njihovo vozilo, sudjelovao i motocikl policajca njihove specijalističke zaštite. Također, piše se da je nastradala 83-godišnjakinja, koja se, u teškom stanju, nalazi u bolnici. 

Nastradala žena je u trenutku sudara odbačena u zrak nakon čega je nespretno sletila. Iako u teškom ali stabilnom stanju, hitno je prevezena u bolnicu. 'Kate i William su duboko zabrinuti i potreseni', rekli su iz palače KensingtonŽrtvina kći, koja s majkom živi nedaleko od mjesta nesreće, rekla je da su ozljede ozbiljne, ali da liječnici rade sve što mogu, kako bi stanje održali stabilnim. 'Istraga je trenutno u ranoj fazi, a policajac koji je vozio motocikl trenutno se ispituje kao svjedok. Naše misli su usmjerene prema žrtvi i njezinoj obitelji', izjavio je zastupnik zaštitničke službe kraljevske obitelji. 

Podsjetimo, članovi kraljevske obitelji u posljednjih su sedam mjeseci već nekoliko puta osvanuli u neugodnim medijskim naslovima. Ranije ove godine, vojvodi Edinburga oduzeta je vozačka dozvola u dobi od 97 godina. U ožujku je objavljeno da je recepcionerka iz Birminghama u zakonskoj borbi s kraljevskom obitelji, zbog toga što ju je pogodio policijski automobil koji je tada, navodno, vozio groficu Wessexa. Također, prošli tjedan se pokazalo da se kraljevski rođak, vojvoda od Kenta, suočio s policijskom istragom, zbog optužbi da je uzrokovao nesreću.