Britanski mediji u zadnje vrijeme neprestano pišu o lošem odnosu prinčeva Harryja i Williama, a The Sun čak tvrdi da je njihov odnos posljednjih nekoliko godina već na klimavim nogama.

Još otkako je Harry slovio kao jedan od većih partijanera i vodio je nešto drugačiji život nego što ga vodi sada, William mu je neprestano prigovarao zbog njegovog ponašanja. Budući da Williama ne preti nikakav skandal kroz život, prva svađa koja je izbila među braćom bila je u trenutku kada su procurile gole fotografije Harryja s jednog tuluma u Los Angelesu. Nakon toga, kada je Meghan ušla u cijelu priču, William je upozoravao svoga brata da prije svega mora  provjeriti kakve namjere ima bivša glumica, iz kakve obitelji dolazi i tko je ona točno, na što Harry nije dobro reagirao.

Čak i nakon što su Meghan i Harry završili zajedno, izbila je velika svađa kada je William sugerirao bratu da ne poziva Meghan na vjenčanje Pippe Middletom kako njih dvoje ne bi bili u centru pažnje i potencijalno zasjenili mladenku. Naravno, Harry ga ponovno nije poslušao, a izvor je za britanske zabloide otkrio da su braća u svađi otkako su se Meghan i Harry upoznali: 'Posvađali su se čim je William upoznao Meghan Markle. Harry je od samog početka ludo zaljubljen u Meghan i ponaša se previše zaštitnički. Brata je čak optužio da želi uništiti njihovu vezu.'