Američka glumica, 50-godišnja Jennifer Aniston otkrila je neobičan način za održavanje mladolikog izgleda. Naime, miljenica publike često boravi u infracrvenoj sauni, a koliko u tome uživa ispričala je za magazin Shape. 'Zaljubila sam se u infracrvenu saunu. Moja prijateljica Courteney Cox imala je prijenosnu infracrvenu saunu, koja nalikuje na iglu. Probala sam je i to mi je u potpunosti promijenilo život. Odlična je za detoksifikaciju i obnavljanje kože', ispričala je Jennifer.

Infracrvena sauna je, za razliku od tradicionalnih sauna, sve popularnija jer je napravljena od drveta nordijske smreke s mirisnim smolama koje imaju relaksirajući ugođaj, a umjesto pare, zagrijavanje omogućavaju duge infracrvene zrake. Toplina infracrvene energije prodire do pet centimetara u dubinu tkiva.

Osim Jennifer, ovakvu saunu obožava i Lady Gaga, kojoj to uvelike pomaže u borbi s bolovima uzrokovanim fibromijalgijom. Fibromijalgija je poremećaj koji uzrokuje bolove u mišićima i umor. Osobe koje boluju od fibromijalgije obično imaju osjetljive točke na tijelu, a pritisak na njih uzrokuje javljanje boli. 'Kada mi se javi bol, jedina stvar koja mi zaista pomaže je infracrvena sauna', ispričala je jednom prilikom.