Žanamari Perčić, domaća pjevačica odličnog stasa i glasa, trenutno je jedna od mentorica u HRT-ovoj emisiji 'Zvijezde pjevaju'. Budući da se zbog showa morala barem na neko vrijeme preseliti iz Tučepa u Zagreb, s njom je otišla i njena obitelj, suprug Maki i kći Gabi kojoj prilagodba na potpuno drugačiji način života nego u maloj sredini ne pada lako. Za Story.hr pjevačica je otkrila što joj najteže pada u promjeni životne sredine, kako se slaže sa svojim učenikom iz showa, voditeljem Franom Ridjanom, te čime se najviše tješi u stresnim situacijama.


Privremeno ste se doselili u Zagreb iz Tučepa i puno ste se žrtvovali kako bi mogli sudjelovati u showu 'Zvijezde pjevaju'. Kako vam je ta promjena pala nakon godina mirnijeg života?

Jako mi je bilo teško naviknut se ponovno na Zagreb, iako sam živjela tu punih deset godina. Prvih deset dana je bilo kao svima kad se sele, jako stresno. Bila je to ogromna selidba, jer ne seliš sam više ili dečkom, suprugom, imaš i dijete uz sebe koje teško prolazi kroz promjene, tako da, najviše stvari ima upravo Gabi. Sebi sam ponijela svega tri trenirke i tenisice, tako da, ako me vidite kako šećem po gradu ne toliko reprezentativna, znate što je posrijedi. 

A Gabi i suprugu Makiju?

Maki ima svoj plan i program, kao i uvijek, tako da se ne da smesti i ne znači mu puno promjena lokacije. Svaki dan ide u teretanu i uspjeli smo taj dio uskladiti. S druge strane, Gabi je navikla na život u malom mjestu, da može izaći u dvorište ili u ulicu kada god poželi, da svaki dan vidi baku i djeda kojima se redovita hvali svojim crtežima, a opet, može biti i glasna, za razliku od Zagreba gdje smo u stanu i prvih 10 dana smo je prije svega utišavali. Jako djeluje na nju ova promjena, ili se zatvori u nekom trenutku ili se otvori, suza ne nedostaje, ali tješim se da je to još svega par tjedana i da se onda vraćamo kući.


Što vam najteže pada u cijeloj situaciji?

Ja se mogu prilagoditi na sve, živjela sam tu 10 godina i meni osobno nije problem, jer, navikla sam na brzi tempo života i odgovara mi Zagreb, al kad čovjek ima obitelj, život moraš prilagodit prije svega njima, tako da me zaista uništava ako vidim da mi Gabi nije sretna. 

Je li vam i Frano podrška?

Frano je super lik, al ja moram njemu biti psihijatar prije svega. Ima odlične vokalne mogućnosti, ali i neopisivu tremu. Kako savjetovati nekoga tko ima tremu, a ne znam ni sebi pomoći kada ju ja imam, teško mi to pada, ali ništa nije nepremostivo. Frano sve prebaci na zezanciju, a ako on proživljava nešto, to proživljava više sam sa sobom pa tek na stageu vidim, kao sada u subotu, koliko problijedi i koliko ga je trema pojela. Sada mu je srećom lakše, postavio je stvari drugačije u glavi.


A kako ste zadovoljni općenito s njim?

Prvi odabir pjesme u prvoj emisiji mu je super pao, emotivno se unio u nju, naježila sam se kad je pjevao u pozitivnom smislu, uživili smo se zaista. Isto je krenulo i drugi tjedan s Frankom Sinatrom, njemu je išlo odlično na probama i pjesma mu savršeno odgovara, ali mislim da je upravo u tome i bio najveći problem jer je na probama bilo genijalno, ima jako visoka očekivanja i pojela ga je trema trema, pa je otpjevao dosta lošije nego inače, žao mu je bilo jer zna koliko bolje može. Teško je jer tek sada je počeo onaj reality dio showa u kojem ispadamo, a ekipa je divna. Ja ne znam što mi je gore, da ispadnem ja ili netko drugi.