Princu Harryju, kojeg javnost pamti kao problematičnog člana s britanskog dvora, cijeli svijet se preokrenuo naglavačke kada se zaljubio u bivšu američku glumicu Meghan Markle. Par će pred oltar stati 19. svibnja, a prije toga morali su donijeti jednu važnu odluku - hoće li sklopiti predbračni ugovor.

Naime, princ toliko vjeruje u trajanje njihovog odnosa i dugovječnost njihove ljubavi da je odbio potpisati predbračni ugovor, a prema pisanju Daily Maila, bogatstvo petog u nizu kandidata za prijestolje procjenjuje se na čak 30 milijuna funti. 'Nikada nije ni razmišljao da potpiše predbračni ugovor. Uvjeren je da će mu ovo biti prvi i jedini brak, stoga ne želi ništa potpisivati', objasnio je prijatelj princa Harryja. Za razliku od njega, Meghan raspolaže imovinom od oko četiri milijuna funti.

U Velikoj Britaniji ova vrsta ugovora nije legalna, no suci ih uvijek uzimaju u obzir u velikoj mjeri ukoliko ga je par ranije sklopio. Kako je princ iznenadio javnost svojim odbijanjem predbračnog ugovora, neki britanski mediji su se nedavno raspisali o tome kako su kraljevski odvjetnici odlučili osigurasti Harryja te su napravili predbračni ugovor u slučaju da se princ predomisli.