Da je zimsko sivilo najbolje razbiti gradskom šetnjom udvoje, dobro znaju naš proslavljeni filmski, televizijski i kazališni glumac Žarko Radić i njegova dugogodišnja partnerica, zgodna plavokosa Riječanka Estera Šimek. Trenutak njihove opuštene šetnje središtem Zagreba, dok su hodali rukom pod ruku, zabilježio je naš fotograf prošlog tjedna. Bez puno riječi markantni umjetnik uživao je sa svojom Esterom, izazvavši pritom i znatiželjne poglede prolaznika koji su u Žarku prepoznali omiljenoga glumca brojnih poznatih likova, od Jastreba iz ‘Kapelskih kresova’ do novijih uloga u serijama ‘Loza’, ‘Villa Marija’, ‘Ruža vjetrova’, ‘Na granici’ i drugih.

Iako je pod svjetlima reflektora više od 45 godina, Radić rijetko daje intervjue, a još manje govori o privatnosti. Story je 2009. godine donio zajedničke fotografije Žarka i Estere, koja je tada vodila njegov salon ljepote u Rijeci, no Radić nije htio komentirati prirodu njihova odnosa. Deset godina poslije evidentno je da je njihova povezanost snažna, što potvrđuju i ove ekskluzivne fotografije. Stoga smo nazvali gospodina Žarka koji je samo za Story otkrio je li se vjenčao s naočitom Riječankom, s obzirom na znakoviti prsten na njezinoj ruci, što ga kod nje oduševljava, a popričali smo i o njegovu poslu.

'Nismo se vjenčali. Posljednjih pet godina živimo na relaciji Split - Rijeka - Zagreb, a kako oboje imamo dosta posla, Estera radi u jednoj poznatoj osiguravajućoj kući, nastojimo svaki slobodan trenutak provesti zajedno. Oboje volimo putovanja, ali draže su nam bliže destinacije, poput Budimpešte i Rima. Čim uhvatimo slobodnog vremena, smislit ćemo još nešto', kaže Radić koji nam je na pitanje čime ga je šarmirala njegova odabranica odgovorio: 'Estera je uvijek nasmijana i nije zlopamtilo.'

S obzirom na to da gledatelje već mjesecima nasmijava ulogom Mije Štiglića u dramskoj seriji ‘Na granici’ Nove TV, ispričao nam je kako je doživio taj lik te otkrio kakva je atmosfera na setu.

'Igram pomalo smotanog Miju Štiglića, moju suprugu Barbara Nola, a naše sinove Asim Ugljen i Amar Bukvić. Zahvaljujući scenaristima na čelu s Vladom Bulićem i Mirnom Miličić, stvoreni su krasni, kompleksni, nesavršeni likovi. Unatoč cjelodnevnom snimanju, ekipa na setu je divna, pogotovo mladi kolege s kojima je užitak surađivati. Zbog velike gledanosti serije, epizoda na Staru godinu postigla je  rekordnu gledanost, osobito je veselje raditi takve projekte. Moj lik je nesavršen, živi u neimaštini, a katkad je i zločest, no ljudi se lako poistovjete s takvim osobama. Zbog toga i volim igrati antijunake, a ‘Na granici’ ima sve elemente dobre komedije zbog motiva bliskih našoj svakodnevici: nedostatak materijalnog, upletenost tajnih službi, među­ljudski i društveno-politički odnosi, što dobro objašnjava interes publike', rekao nam je glumac dodavši da je, prema njegovu mišljenju, jako teško napisati dobro komediju te da je ljude lakše rasplakati nego nasmijati. 

A Žarko Radić ima razloga za osmijeh. Osim što radi posao koji voli, ima dva sina, Ognjena i Vedrana, iz braka sa Snježanom s kojom je godinama živio u Americi, budi se u rodnom Splitu s mirisom Mediterana, a uz njega je neprestano nasmijana njegova draga Estera.