Najprodornije modre oči Turske, tako u domovini nazivaju zavodljivog Çağlara Ertu­ğrula kojega gledamo u seriji ‘Fazilet i njezine kćeri’, gdje je utjelovio Yağıza Egemena, naizgled snoba, a zapravo uzornu osobu. 'Trudim se prikazati Yagiza što suzdržanijim. Veoma je uzbudljivo kada scenaristi otkrivaju nove strane lika. Svaka epizoda ispunjena je dramom i obratima. Svi volimo sadržaje s mnogo emocija', govori 31-godišnjak kojega pamtimo kao Sinana u seriji ‘Ne brini za mene’.
'Uvijek sam želio biti dio kinematografije. Nisam gledao filmove samo da mi prođe vrijeme, analizirao sam ih. Htio sam postati dio tog svijeta i upisao sam se u dramsku sekciju. Htio sam početi od osnova', objašnjava Çağlar. 
 No roditelje nije oduševio njegov odabir pa je na njihov nagovor upisao strojarstvo na privatnom sveučilištu Koç u Istanbulu.
'Diplomirao sam 2011., a već sljedeće godine dobio sam glavnu ulogu u filmu ‘Planina’ i u seriji ‘Ne brini za mene’', govori glumac kojega mediji i obožavatelji, zbog nevjerojatne sličnosti, često nazivaju turskim Jakeom Gyllenhaalom s kojim se i sam ponekad voli usporediti. 

'Moj je otac inženjer geologije, a majka ortodontica. Uvjeravali su me da imam gene za  bavljenje znanošću i praktički me odvukli na strojarstvo. Nisam se vidio u tom zanimanju pa sam otišao na Dramski odjel sveučilišta. Igrao sam u nekoliko kazališnih komada i proučavao posao redatelja. Ustru­čavao sam se to im priznati pa sam, naposljetku, diplomirao strojarstvo. U početku su bili bijesni, ali s vremenom su prihvatili odluku da se posvetim glumi', priča turski miljenik koji je kao dijete bio pravi mali zloćko.
'Učitelji su često govorili mojim roditeljima da sam inteligentan i nemaran. Čak sam profesorima, umjesto odgovora na pitanje, dobacivao šale. Barem jednom mjesečno išao sam na razgovor ravnatelju. Ni danas ne znam kako su izišli na kraj sa mnom. Samo roditeljima mogu zahvaliti što sam izrastao u odgovornu osobu. Budući da oni zbog posla često nisu bili kod kuće, u ranoj dobi postao sam samostalan i discipliniran. Već tada učili su me životnim činjenicama - zaposliti se i zaraditi novac nije jednostavno. U srednjoj školi živio sam u učeničkom domu. I dok vršnjaci nisu znali ni jaje ispeći, ja sam se odlično snalazio', kaže glumac kojem je neugodno primati komplimente. 

'Kada mi netko kaže da sam zgodan, poručim da na tome treba čestitati mojim roditeljima. Ne usrećuju me komplimenti na društvenim mrežama. Obrisao bih sve profile s društvenih mreža, ali moj posao podrazumijeva izloženost javnosti. Ponekad neželjeno snimim selfie, a ljude koji svakodnevno objavljuju selfieje smatram narcisima i odbojni su mi', ističe.
 Mnoge obožavateljice bile su razočarane kad se zaljubio u kostimografkinju serije ‘Fazilet i njezine kćeri’, Kaylu Manukyan. Među njima je zaiskrilo tijekom isprobavanja raznih odjevnih kombinacija za taj dan.
'Djevojka s kojom sam u vezi mora biti kulturna, društvena i nježna. Privla­čne su mi pametne djevojke koje čvrsto stoje na zemlji. Nisam više ljubomoran, kao u školi i na fakultetu. Naučio sam prihvaćati sve onako kako jest, nemam snage mijenjati nekoga i miješati se u tuđa posla', govori glumac kojeg su turski novinari nedavno pitali što bi radije izabrao, - brak ili samački život. 
'Brak ima dobre strane, kao i samački život koji ti daje mogućnost da odmoriš mozak. Naravno, stvaranje obitelji pruža lijep osjećaj, barem tako mislim, ne znam'.
 Takva izjava izazvala je komentare obožavatelja da veza s Kaylom nije ozbiljna.

'U vezi je najvažnije povjerenje. Ne treba zaboraviti ni individualnost. Iako ste par, svatko ima svoj život, snove, želje. Smatram da to ne bi treba zanemariti. Uvijek se treba naći na pola puta', govori Ertuğrul kojemu djevojka, koja stilizira i neke poznate osobe u Turskoj, pomaže u odabiru odjevnih kombinacija.
'Ponekad mi Kayla pomaže, kad nemam inspiraciju ili sam u žurbi. Prije nego što smo se upoznali, imao sam uvijek spremne kombinacije. Pokušaji modnog eksperimentiranja nikad  mi nisu uspjeli. Dosadno mi je uopće o tome razmišljati. Volio bih se ekscentrično odijevati, kao Conor McGregor', kaže Ertuğrul.
 Kad nije s djevojkom i prijateljima, 188 centimetara visok ljepotan, koji govori engleski jezik jer je pohađao satove glume i u Los Angelesu, boravi u teretani i prirodi. 
'Poprilično sam nemiran, ne volim ljenčariti ispred televizora. Oboža­vam vježbati, a osim što idem u teretanu, s prijateljima zaigram nogomet i tenis. Kad mi se pruži prilika, otputujem nekamo, a tradicija mi je postala u svakome mjestu posjetiti zoološki vrt', kaže Turčin koji voli tetovaže pa je na prsima tetovirao datum rođenja. 
'Planiram napraviti još jednu tetovažu, ali neću otkriti što, morat ćete pričekati', tajanstven je Ertuğrul.