Britanska kraljevska obitelj najpopularnija je kraljevska obitelj na svijetu, a bude interes svjetskih medija. Fotografije vjenčanja i rođenja kraljevskih beba u rekordnom roku obiđu cijeli svijet, a nagla popularnosti obitelji je 'skočila' zbog braka princa Charlesa i pokojne lady Diane Spencer. Osim toga, vjenčanje princa Williama i Kate Middleton je gledalo nekoliko stotina milijuna ljudi diljem svijeta, a danas su na vrhu popularnosti princ Harry i Meghan Markle zbog rođenja njihovog sinčića Archieja. Koliko ludilo izaziva britanska kraljevska obitelj, dokaz su i paparazzi koji žele znati i ovjekovječiti svaki njihov trenutak, pa su tako odveli i lady Dianu u smrt, a tijekom prve trudnoće Kate Middleton, samoubojstvo je počinila medicinska sestra koja je javnosti otkrila u kakvom je stanju vojvotkinja od Cambridgea.

Naime, veliki interes javnosti u prosincu 2012. godine iznjedrio je tragediju. Nakon što je objavljeno da 37-godišnjakinja očekuje svoje prvo dijete, voditelji australskog radija 2DayFM nazvali su bolnicu u kojoj se Kate nalazila zbog intenzivnog povraćanja na početku trudnoće te se predstavili kao britanska kraljica i princ. Medicinska sestra koja se javila povjerovala je da zaista zove kraljica Elizabeta II. i odala voditeljima u kakvom je stanju supruga princa Williama. Nakon što je priča izašla u javnost nastao je opći kaos, a medicinska sestra je poslije nekoliko dana pronađena mrtva u stanu u Londonu. Kasnije je potvrđeno da je počinila samoubojstvo.

Isti interes je bio i za budućeg britanskog kralja Georgea, a ništa manje nije bilo za princezu Charlotte te njihovog najmlađeg brata, princa Louisa. Najnoviji član kraljevske obitelji je izazvao možda i veći interes javnosti, a tijekom cijele Meghanine trudnoće pokušali su se saznati detalji o bebi na sve moguće načine.