Princ William i Kate Middleton još su 2012. godine ušli u pravni spor s francuskim listom Closer koji je objavio fotografije Kate i time razjario cijelu kraljevsku obitelj. U sklopu sudskog procesa koji su pokrenuli protiv  spomenutog časopisa, kraljevski par tražio je 1,4 milijuna funti odštete i premda je sud presudio u njihovu korist, dobili su mnogo manji iznos od očekivanog. 

Ipak, nedavne okolnosti u svijetu kraljevske obitelji, otvorile su francuskim odvjetnicima priliku da ožive sudski proces i novim argumentom izbore svoju pobjedu na sudu. Za ovakav neočekivani obrat u čitavom procesu, krivica bi mogla pasti na Meghan Markle koja je svojim ponašanjem indirektno omogućila francuskim odvjetnicima nadu u drugačiji ishod. Naime, prema njihovim tvrdnjama, Kate i William tražili su previsoku naknadu za uznemiravanje koje je proizašlo iz objave spornih fotografija.

Smatraju da im je isplata iznosa od 92 tisuće funti presuđena zato što su kao pripadnici kraljevske obitelji povlašteni, zbog čega traže da se inicijalna presuda revidira u skladu s rutinskim slučajevima privatnosti za koje su karakteristični mnogo niži iznosi, ne više od 100 funti. Shodno tome, francuski odvjetnici planiraju iskoristiti golišave fotografije i video snimku nedavno vjenčane Meghan Markle čime bi dokazali da moderne žene nerijetko pribjegavaju provokativnim sadržajima radi samopromidžbe. 

Kontroverzne fotografije vojvotkinje od Sussexa nastale su za editorijal magazina Man's Health, a odvjetnici planiraju iskoristiti i slike bivše glumice na kojima otkriva grudi pred kamerom čime se pravnim zastupnicima časopisa Closer otvara prilika za još jedan nepredvidljivi sudski proces protiv pripadnika kraljevske obitelji.