O 29-godišnjem bosanskohercegovačkom nogometašu, Ognjenu Vranješu, u posljednje vrijeme su pisali svi regionalni mediji zbog njegove navodne afere sa 40-godišnjom srpskom pjevačicom Jelenom Karleušom. No, zbog niza ispada, odlukom izbornika Roberta Prosinečkog za reprezentaciju BiH, odlučeno je kako igrač Anderlechta više neće igrati za reprezentaciju, prenosi sportsport.ba.

Kako piše spomenuti portal, odluka o izbacivanju Banjalučanina nije bila laka za Prosinečkog. 'Da razjasnimo. Prvo, Vranješ je na svakom okupljanju i na utakmicama davao maksimum, možda i više od maksimuma jer je takav po karakteru. Na njegovu igru nisam imao nikakve zamjerke, čak ne znam da je neku pogrešku napravio u igri. Njegovo nepozivanje nema veze s njegovim igrama', rekao je izbornik za spomenuti portal te dodao kako je zapravo sam sebe izbacio iz reprezentacije svojim neprofesionalnim ponašanjem.

Ognjen se nakon izbacivanja iz reprezentacije oglasio za Kurir. 'Jadno je da se ne gleda učinak i doprinos reprezentaciji, već to u čijem sam krevetu bio', izjavio je. 

Podsjećamo, Vranješ je prvi put igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine 2010. godine, a nastup protiv Austrije u Ligi prvaka ostat će zabilježen kao posljednji dresu.