Američki glumac Reg E. Cathey pronađen je mrtav u nepunoj 60. godini života, a vijest potvrđuje Daily Mail. Karijeru ovog talentiranog preminulog glumca obilježile su uloge u brojnim serijama, poput 'Žica', 'Outcast', 'Grimm', 'Oz' i 'Zakon i red: Odjel za žrtve' i drugih. Ipak, jedna uloga donijela mu je svjetsku slavu te će ga zbog nje svi pamtiti, a riječ je o ulozi Freddyja Haysera u seriji 'Kuća od karata' za koju je 2015. dobio i prestižnu nagradu Emmy.

Naime, iako uzrok smrti još nije utvrđen, poznato je kako se Reg posljednjih mjeseci borio s karcinomom pluća pa se pretpostavlja kako bi to mogao biti jedan od uzroka ovako rane smrti. U službenom priopćenju iz Netflixa iskazali su duboku bol te priopćili kako ih je vijest o tragičnom događaju slomila. 'Reg je bio dobar čovjek, odličan glumac, pravi gospodin', napisali su.

Preminula zvijezda prvu je ulogu dobila u televizijskom filmu ‘A Doctor’s Story’ još 1984. godine, a osim na malim ekranima, mnogi su uživali u njegovoj izvedbi na 'daskama koje život znače'. Tako je nastupao u predstavi ‘Iskupljenje u Shawshanku’ na West Endu u Londonu. Što se tiče pojavljivanja na velikom ekranu, Reg je sporedne uloge igrao u filmovima ‘Maska’, ‘Sedam’, ‘Američki psiho’ i ‘Fantastična četvorka’ iz 2009. godine.