Večernjakova ruža definitivno je jedna od najprestižnijih nagrada u Hrvatskoj i upravo zato ne čudi što su svi nominirani, u raznim kategorijama, itekako ponosni što su baš oni ušli među odabranu ekipu. Jedna od njih je i naša glazbena diva, gospođa Zdenka Kovačiček koja je nominirana u kategoriji glazbenika godine. Iako je na sceni već 60 godina, Zdenka svakoj novoj pjesmi, svakom novom koncertu i dalje pristupa kao na početku karijere, a nagrade i priznanja još uvijek je vesele. Iako mnogi tvrde kako dobiti nagradu znači i veliku odgovornost, gospođa Zdenka na to gleda s druge strane.

'Biti nominiram i osvojiti nagradu znači da se publika zahvaljuje meni, ne osjećam zbog toga veću odgovornost jer da nisam bila dobra u svom poslu, publika bi to prepoznala. Dokaz tome je i to što su neke pjesme snimljene prije 40 godina i dalje aktualne i svrstavaju se među velike hitove'.

Nominacija za Večernjakovu ružu svakako joj znači puno, i ranijih godina bila je nominirana, ali je nikada nije osvojila tako da bi jedna ruža samo dodatno obogatila njezin vrt raznih nagrada koje je tijekom godina dobivala. Ako je suditi prema protekloj godini koja je uistinu bila njena, lako je moguće kako će i ovu nastaviti u istom ritmu. Brojni nastupi, nagrade, intervjui, sve je to dio posla jednog umjetnika, i koliko god joj sva ta pažnja godi, gospođa Zdenka kaže kako bi voljela da ova godina bude ipak manje frkovita, točnije da bude nekako organiziranija.

Iako je iza nje 60 godina karijere, naša glazbena diva nije se opustila što se tiče glazbe. Ovih dana snima nove pjesme, ali i priprema ljetnu turneju koja će početi u Puli, a nastaviti se po obali. 'Prije ljetne turneje, kojoj se jako veselim, dužna sam zapjevati građanima Duge Rese i to baš za 8. ožujak'. Kada razgovarate s osobom koja je toliki niz godina na sceni, jedno pitanje nameće se samo po sebi, što je tjera dalje i gdje za sve to crpi energiju. 'Po horoskopu sam jarac, a jarci su energični, uvijek se potroše do kraja, a publika prepozna pravu, iskrenu emociju, a nešto je i u genima', objasnila je gospođa Kovačiček.