Srpski glazbenik, Željko Joksimović i njegova supruga, Jovana Joksimović svoj su godišnji odmor odlučili provesti u sunčanoj Ateni, ali nisu očekivali da će ih tamo dočekati potpuna prirodna katastrofa. Naime, u Grčkoj je ovih dana proglašeno izvanredno stanje zbog požara koji se donedavno nezaustavljivo širio na području Atene. 

'Ovo je velika tragedija, prije sve za obitelji stradalih, a onda i cijelu Grčku. Sada se stanje stabiliziralo, nema više ni dima koji se osjetio u cijeloj regiji Vouliagmeni, Voula i na Glyfadi. Ipak, osjeća se strah. Atena je potpuno pusta i dalje je veliki šok za sve stanovnike i turiste koji su ovdje', izjavio je Željko, kako prenosi srpski Kurir. 

Njegova supruga, Jovana koja je voditeljica Jutarnjeg programa na Prvoj TV, izvještavala je o stanju u požarom zahvaćenoj zemlji. 'Požar je lokaliziran, ali nažalost gubici su veliki. Odnio je 50 osoba među kojima je i jedna beba', rekla je Jovana za Jutarnji program, kako izvještava Glossy. 

Izvanredno stanje proglašeno je u istočnim i zapadnim dijelovima šireg područja Atene, a premijer države, Alexis Tsipras neplanirano je završio svoj posjet Bosni i Hercegovini ne bi li se žurno vratio u Grčku zbog požara.