Na dan Svetog Nikole, 6. prosinca, rukometni reprezentativac Zlatko Horvat dobio je treće dijete. Njegova supruga Maja  oko podneva donijela je na svijet djevojčicu kojoj su nadjenuli ime Lara. 

- Sve je prošlo u redu, mama i beba su jako dobro. Uživamo - istaknuo je. Kao i prvo dvoje djece, Maja je Laru donijela na svijet u zagrebačkom Rodilištu i poliklinici Podobnik, a i ovaj je put na porođaju bio uspješni sportaš. 

- Želimo zahvaliti svima u rodilištu, liječnicima i cijelom osoblju. Sve je bilo jako dobro - rekao nam je ponosni otac, koji je u subotu suprugu i djevojčicu odvezao kući. 

Pred rodilište je stigao sam, a kod kuće su ih čekala dvojica sinova, dvogodišnji Pavle i četverogodišnji Andrej. Otkako je postao otac, kapetanu hrvatske rukometne reprezentacije prioriteti su se promijenili i svaki slobodan trenutak nastoji provesti s obitelji. Tako će i nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane svi petero provesti zajedno. 

- Bit će lijepo, obilježit ćemo ih kod kuće, u obiteljskom krugu - otkrio je 34-godišnji Zlatko koji od 2002. igra u prvoj ekipi kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Činjenica da karijeru godinama gradi u rodnom gradu olakšala je svakodnevicu i njemu i supruzi jer osim što su im roditelji na raspolaganju za čuvanje unučadi, Maja se mogla u miru posvetiti svojoj karijeri. Kada su se upoznali, ona je igrala rukomet u klubu RK Trešnjevka, a nakon vjenčanja 2008. usmjerila se na fakultet. Danas je zaposlena kao odgojiteljica u dječjem vrtiću. 

- I dalje je povezana sa sportom, uvijek je i bila, ali sada nema mnogo vremena za neke stvari. Kada je upisala fakultet, odustala je od rukometa - rekao nam je jednom prilikom Zlatko koji pomaže supruzi u kućanskim poslovima i brizi o djeci. 

- Pomažem u svemu što treba kad god mogu. Mijenjam pelene i smatram da se time ne treba hvaliti jer to je i očeva dužnost - ispričao je za portal Mami.hr te dodao kako smatra da nije nimalo lako biti roditelj. 

- Roditelji mnogo rade pa im ostane jako malo vremena koje mogu provesti sa svojim djetetom. Mislim da je to najteže - zaključuje. 

Kako bi u odgoju bili dosljedni, dogovaraju se o važnim stvarima pa nitko nije preuzeo ulogu dobrog ili lošeg policajca. 

- Jednaki smo po tom pitanju. Naravno, granica postoji, ne možeš djetetu uvijek sve dopustiti. Djecu treba zaštititi od opasnih situacija, ali ne strepimo nad njim tako da smo im uvijek iza leđa i ne dopustimo im, primjerice, da padnu - kaže rukometaš. 

Kada je riječ o vrijednostima koje će ovaj par prenijeti na svoju djecu to su svakako, kako je istaknuo Zlatko, poštovanje drugih osoba i jednakosti među ljudima bez obzira na njihove osobine, vjeru, rasu i imovinsko stanje.