U ponedjeljak 23. travnja, vojvotkinja Kate Middleton i princ William dobili su svoje treće dijete, no ime malenog princa još uvijek nije poznato javnosti. Dok svijet s nestrpljenjem iščekuje da iz Kensingtonske palače objave prinčevo ime, nametnulo se pitanje zašto se do sada još nisu oglasili. Naime, par je objavio imena princa Georgea i princeze Charlotte točno dva dana nakon njihova rođenja, a novorođeni princ stigao je na svijet prije tri dana.

Da su se držali dosad uobičajenog obrasca, Kate i William prinčevo bi ime objavili 25. travnja. Ipak, sada je poznato da par ima jako dobar razlog zašto još uvijek šute. Oni, naime, nisu željeli zasjeniti Anzac dan - nacionalni dan sjećanja na borce koji su bili dio kontingenta Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) koji su se borili u Galipolju za vrijeme Prvog svjetskog rata.

Princ William je zajedno s bratom Harryjem i njegovom zaručnicom Meghan jučer bio na na službenom događaju u Westminster Abbeyju povodom obilježavanja tog nacionalnog blagdana, a njihov je otac, princ Charles žrtvama odao počast u Parizu, pa još nije ni upoznao svoje treće unuče. 'Kraljevski par vjerojatno čeka da se princ Charles vrati iz Pariza kako bi upoznao svog novog unuka', rekla je stručnjakinja za kraljevsku obitelj  Victoria Arbiter. Ako sve prođe po planu, ime malenog princa trebalo bi biti objavljeno danas.