Voditelj RTL-ovog večernjeg dnevnika RTL Direkta, a možda i najpoznatiji hrvatski novinar Zoran Šprajc, nakon deset se godina ponovno našao u glumačkim vodama. Omiljeni 51-godišnji voditelj najpoznatiji je po duhovitim i sarkastičnim komentarima kojima začini svako svoje pojavljivanje za voditeljskim pultom. Hrvatska publika jedva čeka njegove domišljate izjave u večernjem terminu od ponedjeljka do četvrtka u informativnoj emisiji, pa ne sumnjamo da će biti oduševljeni njegovim pojavljivanjem u malo drugačijoj ulozi na malim ekranima. Naime, na svome Instagramu je objavio isječak sa snimanja serije `Pogrešan čovjek´. Snimanje s voditeljom održano je u desetom mjesecu prošle godine, a ovih dana će se emitirati na hrvatskoj televiziji.

`Pogrešan čovjek´ je hrvatsko-srpska telenovela nastala prema ideji kreativne producentice Jelene Veljače, a Zoran će u njoj glumiti policijskog inspektora Tomasa. Snimanja serije održavaju se u Zagrebu, Beogradu i na Murteru, te su ostvarena suradnjom hrvatske RTL televizije i srpske Prve televizije. 

'Uvijek sam htio neku ulogu, a da to nije uloga voditelja neke emisije. Imao sam već nekog glumačkog iskustva, ali kad igrate voditelja informativnih emisija, onda to i nije gluma nego moj primarni posao. Kad su mi ponudili ulogu u 'Pogrešnom čovjeku', samo sam pitao: 'Jel' voditelj vijesti?' Čim su rekli da ću igrati inspektora, nije bilo premišljanja', ispričao je nedavno Šprajc za Story.hr.

'Očekivao sam da je ovaj posao bijeli kruh s mekanim koricama, a kad ono – kruh sa sedam tvrdih kora. Imam tri scene i junački sam se namučio da sve odradim i naučim kako treba.', zaključio je Zoran. Voditelj je do sada imao par glumačkih ostvarenja, pa je tako glumio cameo uloge u dječjem filmu 'Koko i duhovi' te u TV serijama 'Bitange i princeze' i 'Odmori se, zaslužio si'. Također je igrao epizodnu ulogu u seriji 'Zakon!' koja se emitirala samo jednu sezonu.