Budući da zbog poslovnih obveza rijetko borave u Hrvatskoj, Zrinku Cvitešić i Niku Kranjčara nemamo priliku često sresti na zagrebačkim ulicama. No par koji ima uspješne inozemne karijere prve je dane nove godine ipak proveo u domovini. Bivšega hrvatskoga nogometnog reprezentativca i glumicu iz Karlovca snimili smo prošlog tjedna na Trgu kralja Tomislava, gdje su Nikinu kćer Loree i, pretpostavljamo, Zrinkine nećake Laru i Adrijana doveli na klizanje. No ni on ni Zrinka nisu se odvažili i sami klizati. Kako se prije samo nekoliko mjeseci Niko oporavio od teške ozljede ligamenta koljena, zbog koje je više od polovice prošle sezone proveo na klupi svoga kluba Glasgow Rangers, ne čudi što se držao podalje od leda. Zato je cijelo vrijeme pomno motrio šestogodišnju Loree koju je dobio u bivšem braku sa Zagrepčankom Simonom Fistrić.

'Dobiti dijete velik je užitak, sreća i obveza. Sada imam curicu i, naravno, najviše me strah da joj ne omogućim sve što želim, da joj ne uspijem pomoći u njezinu ostvarenju i postizanju svega što želi u životu. Svjestan sam da joj ne mogu u svemu pomoći i da će odlučivati o svom životu, ali učinit ću sve što je u mojoj moći da joj olakšam i pomognem', jednom nam je prilikom rekao Niko. I on i Simona svu su energiju usmjerili na to da malenu nasljednicu izvedu na pravi put.
'Ne vjerujem da sam se rođenjem Loree previše promijenio. Imam dodatnu obvezu i odgovornost. Stekao sam i iskustvo i financijske uvjete da bih joj mogao pružiti život koji će je usmjeriti da ostvari svoje snove. Imam tu odgovornost, moram joj pružiti i edukaciju za koju mislim da je najvažnija u odgoju djece i pridonosi razvoju mladih ljudi i odrastanju. Moja je odgovornost da joj sve to omogućim', poručio je Niko koji je odavno svoju partnericu Zrinku, s kojom je od 2014., upoznao s kćeri. I sudeći po prizoru koji smo vidjeli na klizalištu, njih dvije odlično se slažu, a Zrinka ne krije da bi jednoga dana i sama voljela postati majka.
'Sve će doći kada treba doći. Tako to u životu uglavnom bude. A žene, kao što znamo, mogu sve. I karijera i obitelj danas je za njih sasvim normalan izbor. Uvijek sam maštala. Treba sanjati, jer snovi se ostvaruju onima koji vjeruju', rekla je ljetos za bosanske medije. Dok se ne ostvari u majčinskoj ulozi, 38-godišnjakinja i dalje će nizati kazališne i filmske uloge. Nakon velikoga uspjeha u Velikoj Britaniji, odnosno dobivanja najprestižnijega britanskog kazališnog priznanja Laurence Olivier Award u kategoriji najbolje glumice u mjuziklu, Zrinka, koja posljednjih nekoliko godina živi u Londonu, imala je još jednu uspješnu godinu. U siječnju je glumila u filmu Woodyja Harrelsona 'Lost in London', a u travnju je njezino maslinovo ulje koje proizvodi u masliniku u Donjem Humcu na otoku Braču na manifestaciji Oblica fest 2017. dobilo srebrnu medalju.
'Lani sam bila brončana, a sada srebrna. Masline i maslinovo ulje postali su moja velika ljubav, ali i najbolji odmor za dušu i tijelo. U Donjem Humcu imam maslinik sa 150 sta-bala i svaki slobodni trenutak provodim ondje. Pomažu mi i susjedi, no dobar dio posla odradim sama', rekla je za Slobodnu Dalmaciju. Ljeto je provela u susjednoj Bosni i Hercego-vini, gdje je snimala kratki igrani film 'Bearing Witness' redatelja Josepha Piersona, a u rujnu se vratila u matično kazalište, zagrebački HNK, gdje je u predstavi 'Tko pjeva zlo ne misli' utjelovila Anu Šafranek.
'Moj je naglasak mješavina karlovačkog i okolnih naselja pa mi je bilo malo teže. Tu je i činjenica da pet godina nisam igrala na hrvatskom jeziku, što sam na probama jako osjetila. Izgubiš neku slobodu. Kada bih se malo opustila, odmah bi izišao moj karlovački naglasak. No mnogo su mi pomogli Ivan Glowatzky i Dora Lipovčan koji su me stalno upozoravali na karlovačko 'e', rekla je Zrinka za jedan internetski portal. Premda je trenutačno u Zagrebu, i dalje predano radi na inozemnoj karijeri. 'Prije dva tjedna promijenila sam agenciju i sada sam s agentom koji radi za Kate Winslet. Neki su se planovi malo promijenili i situacija se razvija u nekom drugom smjeru', ispričala je nedavno za 'RTL Danas'. Stoga će do daljnjega praktički živjeti u avionu, a s Nikom se sastajati kada im to poslovne obveze dopuste. Napisala: Nikolina Kunić Foto: Robert Gašpert