HRT-ova voditeljicu i urednicu Tončicu Čeljusku gledatelji rado prate na TV ekranima, ali i njoj se bliži zaslužena ljetna pauza. U razgovoru samo za Story.hr 50-godišnja Tončica priznala nam je kako jedva čeka odmor, još više nego inače jer si je za ovo ljeto priredila pravu poslasticu i avanturu. Simpatična i mladolika voditeljica kojoj je na Božić prošle godine starija 26-godišnja kći Anuška podarila unučicu Amelie, sprema se na krstarenje kojim će obići tri europske zemlje, jedne od najljepših. Otkrila nam je kako je zbog toga vrlo uzbuđena, a na Instagramu je objavila i fotografiju turističkih knjiga i vodiča koje čita kako bi se pripremila za put i čim više iskoristila svu čaroliju pustolovine koja je čeka.   

Kad krećete i u čijem društvu na putovanje? U koju zemlju ćete prvo?

Na odmor krećem krajem srpnja s prijateljicama s kojima putujem već nekoliko godina. Riječ je o šarolikom društvu dragih žena kojima je zajednička ljubav prema putovanjima i druženju. Ovaj put smo se odlučili na krstarenje kruzerom zapadnim Mediteranom.

Zašto ste se odlučili baš za te zemlje? Što vas u njima privlači? 

Posjetit ćemo u kratkom roku od sedam dana čak tri zemlje, Italiju, Francusku i Španjolsku. Mislim da ćemo se složiti da je riječ o tri zemlje koje definitivno slove za najljepše na svijetu. Ne znam koja je zanimljivija. Po prirodnim ljepotama, kulturnom naslijeđu, gastronomiji. Sve je to predivno.

Koja mjesta i gradove planirate posjetiti i koje znamenitosti obići? 

Idemo u Cingue Terre, zatim Rim, onda Cannes, potom Palma de Majorca i Barcelona...  Zbilja je ruta super, sve jedno ljepše od drugog.

Koliki ste gurman? Planirate li posjetiti neke posebne restorane koji su vam zapeli za oko i isprobati njihove domaće specijalitete koje niste prije? 

Nisam neki preveliki gurman, iskreno to mi je sporedno u mojim pripremama. No u društvu ima nekoliko cura koje su prave hedonistice po tom pitanju i uzdam se u njihove preporuke. Meni je važnije da vidim sve kulturne znamenitosti, katedrala, muzeje, arhitekturu. To me najviše zanima na putovanjima.

Što je najuzbudljivije što očekujete doživjeti na putovanju? 

Neka od ovih mjesta ću vidjeti prvi put i to mi je najvjerojatno drago. Otkrivati nova mjesta. Putovanja su meni osobno najveća životna strast. Mogla bi putovati non stop, kada bi to bilo besplatno…

U jednoj vašoj objavi na Instagramu napisali ste 'Što se mene tiče, jedini potreban dokaz postojanja Boga jest glazba'. Namjeravate li na putovanju posjetiti kakav glazbeni festival? Ili nogometnu utakmicu, budući da volite nogomet?

Obožavam glazbu, ona je za mene dokaz sklada i harmonije svijeta više od ičeg drugog. Kada te dirne, zaboraviš na sve. Ovog ljeta mi je ipak ključni glazbeni događaj u Hrvatskoj. Koncert mog najdražeg benda talijanskog trija IL VOLO koji nastupaju 1. kolovoza na Stradunu  u Dubrovniku. Sve događaje i planove sam ravnala po tome, jer sam doista pravi fan.. 

Znate li nešto talijanskog/španjolskog jezika? Učite li njihove fraze prije puta ili ćete se oslanjati na engleski za komunikaciju?

Najčešće komunikciram na engleskom, osim u Italiji jer znam i talijanski. Tako da se neću izgubiti. 

Koji su vaši omiljeni ljetni komadi odjeće bez kojih nećete na put?

Najvažnije mi je imati dobre tenisice i par laganih haljina jer puno hodam i obilazim. Mora biti prozračno i udobno u slučaju vrućina. I naravno, odlične vodiče od kojih saznajem sve što me zanima o gradu i znamenitostima.