Društvene mreže postale su gotovo neizbježne i slavne osobe koriste ih za samopromociju te kako bi obožavateljima dale mali uvid u svoj, naoko, savršen život. Tu iluziju nije uvijek lako održavati, a mnogi od njih sve se teže nose i sa salvama negativnih komentara koje svaka objava nosi pa često barem nakratko gase svoje profile. Nakon što je progovorila protiv nasilja i zauzela se za kontrolu oružja, glumicu Daisy Ridley počeli su napadati ljubitelji oružja pa je ugasila profil na Instagramu. 'Osjećala sam jak pritisak i stalno mislila da moram nešto novo objaviti. Lijepo je što to više ne osjećam. Neki se s time lako nose, ali ja ne', rekla je Daisy.

Slično se osjećao i glazbenik Ed Sheeran. 'Potpuno sam se maknuo s Twittera jer svaki put kada ga pogledam, vidim samo zle ljude koji govore ružne stvari. Jedan komentar može uništiti cijeli dan. Stalno sam pokušavao shvatiti zašto me ljudi toliko ne vole', rekao je glazbenik koji je potkraj 2015. odustao i od Instagrama. 'Shvatio sam da sve gledam kroz ekran, a svojim očima. Uzimam odmor od svoga mobitela, mailova i svih društvenih mreža', objasnio je jednogodišnji izostanak s mreža.

Na takav odmor odlučila se i pjevačica Selena Gomez, koja je odustala od Instagrama nekoliko mjeseci nakon što je prikupila 110 milijuna pratitelja. 'Postala sam ovisna i jako sam se loše osjećala svaki put kada bih bila na Instagramu', rekla je i dodala da se morala maknuti kako bi sačuvala mentalno zdravlje.