Nakon dugih pet godina pauze, na male ekrane Hrvatske televizije večeras se vratio mnogima omiljeni zabavno glazbeni show 'Zvijezde pjevaju'. Naime, radi se o formatu koji je kreirao BBC u kojem pjevači uče poznate osobe, odnosno zvijezde nastupati i pjevati. Ove će sezone novi žiri kojeg čine Danijela Martinović, Miroslav Škoro, Mirela Priselac Remi i Valentina Fijačko Kobić ocjenjivati natjecatelje, ali i s obzirom na kombinaciju odabranih, zabava je zagarantirana.

No, ono o čemu se gledatelji ne moraju brinuti je promjeni njihovog najdražeg voditeljskog para, stoga, i ovu sezonu vode Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Natjecateljski parovi koje ćemo gledati subotama su Tara Thaller i Dino Jelusić, Ella Dvornik i Goran Bošković, Katarina Strahinić i Pero Galić, Borko Perić i Jelena Radan, Krešimir Macan i Antonija Matković-Šerić, Krešimir Sučević-Mađeral i Ivana Kindl, Franjo Ridjan i Žanamari Perčić te Ashley Colburn i Bojan Jambrošić.

Prvu emisiju je kao gost otvorio naš pobjednik na Dori, 18-godišnji Splićanin, Roko Blažević izvevši pjesmu koja je osvojila srca publike 'The Dream', ali ovo mu je bilo prvi put da je otpjevao live izvedbu pjesme na hrvatskom jeziku.

Led natjecateljskog dijela su probili 'lovac' Krešimir Sučević-Mađeral i 41-godišnja Požežanka Ivana Kindl. Potom su nastupali Bojan Jambrošić i američka novinarka s adresom u Hrvatskoj, Ashley Colburn, koja je osvojila i dvije Emmy nagrade za svoje reportaže te je neslužbena ambasadorica hrvatskog turizma. 'U prvoj emisiji pjevamo na hrvatskom jeziku upravo zbog toga kako bi se Ashley riješila treme zbog pjevanja na stranom jeziku', rekao je Bojan samo za Story.hr. 

Dino Jelusić sa svojom partnericom, mladom i talentiranom glumicom, 21-godišnjom Tarom Thaller osvojio je žiri. 'Ovo je najimpresivnije što sam do sada vidjela', rekla im je Remi, a Valentina dodala kako su ljestvicu postavili visoko. 

Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću se u show odlučio upustiti s pjevačicom grupe 'Pavel' Antonijom Matković-Šerić. Škoro, inače poznat po svojim šalama iskoristio je priliku te upitao Macana ima li stalan posao. Nakon što je Krešimir potvrdio, popularni pjevač mu je savjetovao neka ga se drži te nasmijao do suza sve u studiju. 

Poznati voditelj Franjo Ridjan i Žanamari Perčić izveli su pjesmu 'Ako me nosiš na duši', a žiri je komentirao kako se vidjela njegova koncentriranost te mala trema, na što je sam Ridjan priznao kako mu usprkos 'domaćem' terenu nije bilo svejedno. 

Pjevač 'Opće Opasnosti', Pero Galić i glumica Katarina Strahinić, izveli su pjesmu 'Ni da mora nestane', u originalnoj izvedbi Doris Dragović i Harija Rončevića. 'Scenski nastup je bio sjajan, samo treba poraditi na točnosti. Nemoj biti tako gruba u izvođenju', rekla je Katarini pjevačica Elementala. 

Glumac Borko Perić, 38-godišnji vlasnik nagrade Hrvatskog glumišta i Zlatne Arene s Jelenom Radan je izveo pjesmu 'All of Me' te su dobili ovacije publike tijekom same izvedbe. 'Očekujem jako puno od tebe Borko. Dogodila se velika energija između vas i očekujem jako puno', rekla im je Valentina te Danijela dodala kako joj je izvedba bila čarobna. 

Kao šećer na kraju nastupili su naša najpoznatija blogerica i influencerica, Ella Dvornik i Goran Bošković, frontmen grupe 'Fluentes'. Iako je Ella u jednom trenutku zastala s pjevanjem pjesme, cijeli backstage je stao na noge te mladoj majki dao podršku. 'Vratila si se dobro! Genetika je genetika', rekla je kratko Remi, a i Škoro dodao kako 'jabuka ne pada daleko od stabla'.