Teško je to povjerovati, ali Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese nisu osvojili zlatne kipiće! Leonardo je 'svog' ove godine morao prepustiti genijalnom Matthewu McConaughyju koji je ulogom u filmu 'Dobri dileri iz Dallasa' osvojio filmsku kritiku, kao i njegov filmski partner Jared Leto koji je proglašen 'najboljim sporednim glumcem'.

Lupita Nyong'o Zvijezda večeri, 31-godišnja Lupita Nyong'o, osvojila je kategoriju 'najbolje sporedne glumice' te u kazalištu Dolby u Hollywoodu održala jedan od emotivnijih govora večere.
Cate Blanchett Ovu, 86. dodjelu nagrada Oscar, pamtit će i Cate Blanchett koja je pokorila filmski svijet u filmu 'Jasmine French' Woodyja Allena dok je film '12 godina ropstva' proglašen najboljim filmom.
Alfonso Cuaron Redatelj filma 'Gravitacija', Alfonso Cuaron, proglašen je najboljim u protekloj godini, a njegov je SF triler osvojio brojne kipiće u kategorijama 'najbolje fotografije', 'najboljih efekata', 'najboljeg zvuka'. Najbolji animirani film je onaj imena 'Frozen', iz kojeg dolazi i najbolja pjesma. Što se tiče kostimografije, najbolji su posao napravili stručnjaci iza kulisa filma 'Veliki Gatsby' dok je najbolji strani film 'The Great Beauty' (Italija). Modni pregled dodjele zlatnih kipića pronađite - ovdje! Fotografije: Profimedia