Duet 'Samo simpatija', koji su dalmatinska diva Meri Cetinić i balkanska zvijezda Lepa Brena otpjevale u emisiji HTV-a 'Damin gambit', malo je koga ostavio ravnodušnim. Društvene mreže pune su komentara svih vrsta, ali činjenica jest da je svakome zapela za oko ova dosad neviđena glazbena suradnja koja je tek svoj početak doživjela u showu Elizabete Gojan. Meri i Brena snimile su ovu pjesmu samo uz klavirsku pratnju, a neobičnost spajanja njihova dva imena i dvije sasvim različite glazbene karijere, kažu na HTV-u, upravo je bio pun pogodak za gledatelje. -Bilo mi je baš lijepo i zanimljivo, odradili smo pravi profesionalni i emotivni posao. Bila je to neočekivana, ali savršena suradnja. Slučajno sam jednom naišla na Breninu snimku na Youtube kanalu kako pjeva moju pjesmu i oduševila me. Zato sam odmah prihvatila ovaj poziv i baš s guštom nastupila s njom. Zahvaljujem što je baš mene izabrala. Ona je bila i ostala najveća balkanska zvijezda i bila mi je čast nastupiti s njom na HTV-u, istaknula je dalmatinska kantautorica Meri Cetinić.

A priča oko 'Simpatije' dogodila se zapravo prije više od trideset godina. Kad je krajem sedamdesetih Brena prvi put čula snimku koju je Meri otpjevala s grupom More na Splitskom festivalu, odmah joj je ista postala najdraža - otpjevala ju je sramežljivo svojoj simpatiji, mladiću iz četvrtog razreda gimnazije. Vrlo brzo, Brena je istu snimku kao lokalna pjevačica iz Brčkog otpjevala na radio stanici u svom gradu i sa istom se pjesmom prijavila na audiciju u grupu 'Lira show' kasnije 'Slatki greh' koji je tada tražio novu pjevačicu. Šef tadašnjeg benda Saša Popović čuo je kako tada mlada Fahreta Jahić pjeva 'Simpatiju' i odlučio da je ona njihova nova pjevačica u grupi. Sve ostalo je danas povijest. Fahreta je ubrzo postala Brena, pa Lepa Brena, ali malo tko zna kako joj se ex-jugoslavenska, a kasnije i balkanska slava dogodila jer je na audiciji za pjevačicu stroge glazbenike očarala svojom izvedbom hita Meri Cetinić.
-Baš sam bila uzbuđena prije nastupa s Meri, nije mi bilo svejedno. Ona je idol moje mladosti i prema njezinoj karijeri osjećam veliko poštovanje. HTV mi je nakon više od trideset godina ispunio želju da snimim duet sa ženom čiji hit mi je zapravo omogućio da budem ovo što danas jesam. A zamislite moje oduševljenje kad sam nakon toliko godina osobno upoznala Meri i zbližile smo se u svega par minuta. Ona je doista velika žena, još veća glazbenica i ja se doista osjećam počašćenom što smo dobile priliku zajedno zapjevati, kazala je Brena uoči emisije 'Damin gambit'. Glazbena suradnja s Meri tek je jedno od iznenađenja koje je Brena priredila svojoj vjernoj hrvatskoj publici. Više će otkriti na skorašnjem koncertu na stadionu Krnjak pored Karlovca, u iduću subotu 08.ožujka. Fotografije: press