Story radio
Početna Cocktail Dobar život 75 prikaza 09. studenoga 2017.

Novi chef osmislio menu koji morate probati

DSC02941

Ugodna atmosfera, odličan izbor vina jednog od najboljih hrvatskih sommelier, Maria Meštrovića i nepogrešivi sljedovi, Daria Bionde obilježili su lijepu degustacijsku večeru koja se održala u restoranu B35 na Novoj Vesi. Prekrasno uređen interijer kojeg je osmislio prerano preminuli arhitekt Christian Rendulić, a u kojem dominiraju tamne nijanse, personalizirani stolnjaci, ubrusi i pomno birani komadi posuđa i čaša prvo su što će te primijetiti kada uđete u ovaj intimni prostor u kojem će vas mirisi iz kuhinje razoružati na prvu. Dario Bionda, iako još uvijek relativno mlad u nemilosrdnom svijetu gastronomije, iza sebe krije jako puno iskustva i znanja, a njegova želja za napredovanjem, najbolja je preporuka da će B35 stvarati jela kojima će se gosti uvijek rado vraćati. Tijekom degustacijske večere gostima je ponudio tri slijeda u kojima su se redom izmjenjivali Cappellacci obraz, Janjeći rack i  Curd mango od kojih je svaki ispričao svoju priču i okusima razoružao i najzagriženije gastro kritičare.  Početak večeri obilježio je ukusan couvert od lososa sa sipom i grahom, da bi potpunu gastro sliku zaokružila dva amuse boucha, plavi sir u kombinaciji s vanilijom,  kruškom i anisom te granita od naranče s grejpom. B35 na čelu s vlasnicima Tamarom i Igorom Čimburom, ovom je večerom pokazao da ima ozbiljne namjere smjestiti se na važnu poziciju zagrebačke gastro scene. Uz Daria Biondu na dobrom su putu da ispune svoje vizije i svakim novim danom potvrde svoje neupitne vrijednosti. Iako tek na početku B35 ima dobru perspektivu, ali samo uz puno odricanja i neprekidnog stvaranja mogu ostvariti zamišljeno i kroz svoja jela potvrditi status vrhunskog restorana. Kojeg, nakon svega viđenog i zaslužuju.

DSC02900 | Author:
DSC02923 | Author:
DSC02923 | Author:
DSC02937 | Author:
Foto: Promo

Komentari