Završivši studij u Ankari, mlada Nazli (Nehir Erdogan) vraća se kući u rodni kraj Gaziantep, nesvjesna da joj otac priprema šokantno iznenađenje - tijekom njezinog izbivanja, konzervativni otac Kahraman (Erdal Özyagcilar) obećao je udati Nazlu za Kadira (Engin Akyürek), sina svog poslovnog partnera Okesa! Ljuta Nazla isprva se žestoko opire očevom dogovoru, a zatim se porječka i s ostatkom obitelji, majkom Feride (Sumru Yavrucuk), djedom Memikom (Arif Erkin), sestrom i šogorom koji tvrde da je dano obećanje ne smije pogaziti. Zbog silnog pritiska da se uda za čovjeka kojeg ne poznaje, Nazli pobjegne od kuće prije negoli Kadir i službeno od oca zatraži njezinu ruku. Utočište pronađe u Bordumu kod prijateljice Zejnep, ubrzo se zaposli u jednom hotelu i zaljubi u Nika (Özgür Çevik), zgodnog, bogatog i, istovremeno, vrlo tajanstvenog Grka čija je obitelj davno emigrirala iz Istanbula u Atenu. Za ovo dvoje mladih početak zajedničkog života trebao je biti savršen, kao iz bajke.

No, već se na samom početku naziru pravi problemi na njihovom putu prema sreći – osim mnogih predrasuda, ponajprije onih kulturoloških između Turaka i Grka, njihovom se braku protive ostavljeni Kadir i njegov otac, te Nikova bivša djevojka. Bez obzira na sve to, Nazli i Niko odlučili su ostvariti svoju želju i osnovati obitelj. No, ostaje pitanje hoće li u tome uspjeti, a da ne upliću svoje obitelji?
„Miješani brak“ je pomalo drugačija turska serija od onih koje smo dosad imali prilike vidjeti na hrvatskim televizijskim ekranima. Iako snimljena u periodu od 2004. do 2007. originalnog naziva „Yabanci Damat“ (hrv. Strani zet), serija govori o ozbiljnoj temi miješanih brakova koja i dan danas pogađa sve veći broj Turaka. Međutim, produkcija i redateljski tim na čelu s braćom Durulom i Yagmurom Taylan (koji trenutno rade na projektu 'Sulejman Veličanstveni') komičnim su situacijama i dijalozima razbili ozbiljnost i dramatiku oko predrasuda, te barem malo ublažili taj dugogodišnji animozitet dvaju različitih kultura. Takav spoj humornog tona i igre povijesnog antagonizma prepoznali mnogi turski gledatelji, koji su s nestrpljenjem iščekivali nove nastavke, ali i oni iz drugih zemalja poput Grčke, Bugarske, Makedonije i Bliskog istoka.
U ulogama zaljubljenog mladog para odlično su se snašli glumci Nehir Erdogan i Özgür Çevik, kojima su uloge Nazli i Nika ujedno bile prve glavne uloge u njihovim karijerama. Serija je među zvijezde vinula i sada već poznatog Engina Akyüreka (Kerim iz serije „Izgubljena čast“) koji tumači lik prevarenog Kadira. Hoće li se Nazli i Niko uspjeti othrvati svakodnevnim problemima u svojoj vezi? Kako će njihove obitelji reagirati na njihovu odluku da se žene? Odgovore na ova i mnoga druga još nepostavljena pitanja gledatelji će moći doznati u novoj, humorno-dramskoj seriji „Miješani brak“ koja se počinje emitirati već od ponedjeljka 8. srpnja u 16:10 sati na RTL Televiziji! Fotografije: Press RTL Televizije