Story radio
Početna Cocktail 6 prikaza 22. veljače 2013.

Severina: "Veljaču bi trebalo nazvati Aleksandrovo"

Severina

- 'Dobrodošao u klub' bit će bajka u četiri čina. To će biti svojevrsno putovanje kroz tamne i svjetle trenutke ljudske duše u vizualno-glazbenom teatru - najavljeno je na konfereciji, na kojoj je Severina, kao i obično blistala.

Severina | Author:
A ovaj je put željela pričati isključivo o avanturi koja ju očekuje. - Mogla bih veljaču slobodno nazvati Aleksandrovo, jer me svi pitaju za sina, njegov rođendan... tako da me možete pitati sve osim toga - rekla nam je pjevačica, koja je osim sinova rođendana ovog mjeseca slavila i s bliskim joj ljudima. Naime, na Aleksandrov je rođendan rođen i njezin menadžer Tomislav Petrović, a u veljači rođendane slave i Edvin Softić te Tomaž Pandur koji na nadolazećoj turneji ima ulogu umjetničkog voditelja. Stoga im je donijela torte, svakom s likom koji ga najbolje opisuje. Tomica, kako od milja zovu Petrovića dobio je onu s likom čovjeka u crnom, potom Tomaž Pandur onu u obliku sakoa s raskopčanom bijelom košuljom te bijelim karanfilom, dok je Softić dobio tortu s likom Tajči u legendarnoj narančastoj haljinici.
torte za suradnike | Author:
No, torte su se rezale tek nakon što su medijima prezentirani svi detalje Severine turneje.
Tomaž Pandur, Edvin Softić, Severina, Tomislav Petrović | Author:
Umjetničko vodstvo turneje preuzela je međunarodna kazališna organizacija Pandur Theaters - koja je u svijetu, a i kod nas poznata prije svega po svojim intrigantnim kazališnim i interdisciplinarnim projektima u drami, operi i baletu. Umjetnički voditelj Tomaž Pandur je jedan od najzanimljivijih i najnagrađivanijih europskih kazališnih redatelja s autorski prepoznatljivim rukopisom, koji po pravilu ne preuzima poznate, nego stvara nove trendove. Kostimografiju potpisuje dizajner Marko Mitanovski koji je imao prilike surađivati i surađuje sa svjetskim glazbenicima i umjetnicima; Beyonce, Lady Gaga, Skunk Anansie, Katie Melua, Sophie Elis – Bextor, Paloma Faith, Immodesty Blaize, Bishi, Broken Hearts i mnogim drugima. Turneja 'Dobrodošao u klub' utjelovljuje Severinino viđenje cijelog tog putovanja kroz pjesmu i melodiju, popraćeno vizualnim radovima i scenskim pokretima. Publika će istovremeno prisustvovati spektaklu i intimnom performansu, otvaranju onog najdubljeg što nosimo u sebi.. Severinina turneja počinje 23. ožujka u Rijeci, u Dvorani Mladost i obuhvatit će glavne pozornice u cijeloj regiji. Beograđani će ju imati priliku vidjeti u Kombank Areni 30. ožujka, potom se cijela turneja seli u Skopje gdje će se koncert održati u Areni Boris Trajkovski 13. travnja, koncert u Areni Zagreb je zakazan za 11. svibnja, a potom u Ljubljani 30. sibnja. Termini za Sarajevo i Podgoricu će se objaviti naknadno.
Severina | Author:
Fotografije: Robert Gašpert      

Komentari