Prije više od šest mjeseci Aleksandra Dojčinović predstavila se četvrtom samostalnom revijom s potpisom Lei Lou. Ugođaj Moderne galerije na ekskluzivnoj zagrebačkoj lokaciji zaokružio je prezentaciju na kojoj nije nedostajalo zvjezdanih trenutaka, kao ni poznatih lica iz svih sfera društvenog života. Aleksandra sada, na stranicama Storyja, najavljuje nove trenutke glamura i vrhunskog stila, ovaj put u Atelijeru Meštrović u strogom srcu Zagreba na Gornjem gradu. Tog utorka, 29. svibnja, sve će biti rezervirano za superženstvenu modu s predznakom - Lei Lou.

Toliko smo toga vidjeli na vašim revijama prijašnjih sezona, čime ćete nas ovaj put iznenaditi?

Ponajprije, lokacija je posebna, dom našega najvećeg kipara svih vremena čije se ime u svijetu kiparstva izgovara s iznimnim poštovanjem. Lijepa je to poruka djeci koja su zastranila s uzorima da se vrate pravim idolima. Ovaj put to sam shvatila kao misiju. Dosadašnjim revijama pokušala sam istaknuti koliko su važni knjiga i obrazovanje. U suradnji s Podravkom u sklopu humanitarne akcije ‘Korak u život’ osigurali smo stipendije djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i motivirali ih da upišu fakultet. S Opelom smo pomagali djeci u SOS Dječjem selu Lekenik. Stavljali smo pritom stvarni život ispred onoga nestvarnog na društvenim mrežama, učili djecu da je u redu ponekad i pogriješiti te im objasnili da se prave stvari dogode samo ako se vrijedno i predano radi. 

Smijete li nam otkriti neke detalja? Kako će izgledati kolekcija? Što vam je bila nit vodilja ove sezone?

Ovaj me put inspirirao Ivan Meštrović. Ne šalim se, zaista sam kolekciju stvarala imajući u mislima sam Atelijer i činjenicu koliko je Meštrović važan za našu kulturu. Da mi nadahnuća nije nedostajalo, potvrđuje podatak da je cijela kolekcija, gotovo do posljednjeg detalja, bila spremna i sašivena mjesec dana prije revije, pa ovaj put mjesta nervozi gotovo i nema. Svi nekako uživamo. Možda i zato što smo se već uhodali, ali što god bio razlog, sretna sam zbog toga. Kolekcija je vrlo nosiva, bogata detaljima, a odjeća konstruirana tako da naglašava siluetu, ponekad i vrlo oštro. Boje su nježne kao opreka zimi, a čizme i kaputi savršeni.

Jesu li vaše slavne ambasadorice već najavile dolazak na reviju? Tko će zablistati u vašem dizajnu u prvome redu?

Uvijek smo tu jedna za drugu i tako treba biti. Ove godine nema Sandre Perković jer je na pripremama, ali i ne osjećam da nije tu jer se čujemo svaki dan. Odnos koji smo s godinama izgradile važniji mi je od samog pojavljivanja na crvenom tepihu. Doći će me podržati i nasljednici Ivana Meštrovića, što je veliko priznanje mom radu, kao i cijelom timu te projektu općenito.

Kako vam prolazi ova godina? Uspijevate li ostvariti sve što ste planirali?

Realizirali su se svi dosad zacrtani planovi, a  ponajprije mislim na web shop koji smo dugo pripremali, a u ožujku je napokon ugledao svjetlo dana. Priču polako širimo prema inozemstvu, a zasad sam fokusirana na američko i talijansko tržište. U drugoj polovici godine, nakon godišnjeg odmora, bit će mnogo posla jer tada stižu Francuzi, slijedi obilježavanje pet godina poslovanja trgovine u Stuttgartu te veliki projekt kojem se veselim već godinama, ali još ne smijem govoriti o detaljima. Bit će izazovno i teško, a s druge strane prelijepo. Uživam na tom putu do rezultata, to mi je najveća radost jer znam da u trenutku kada nešto ostvarim, sve kreće ispočetka.

Kojim ste modnim trendovima zaokupljeni u ovoj prijelaznoj sezoni?

Uživam u predimenzioniranim pamučnim topićima, a dodamo li im volane i neki lijepi uzorak, mojoj sreću nema kraja. Čak sam počela nositi traperice, iako ih godinama nisam oblačila.

Kao dizajnerica, zasigurno imate neke omiljene komade u ormaru. Kada biste se morali odlučiti za neke iz vlastitih kolekcija, što bi bio vaš izbor?

Vječna haljina Nikolina, jedan od najdugovječnijih Lei Lou komada. Inače nisam osoba koja čuva haljine, radije ih darujem kada ih se zasitim jer je bolje da se nose nego da zauzimaju prostor u ormaru.

Dolazi li nova kolekcija s linijom modnih dodataka i cipela?

Naravno. Predugo sam maštala o vlastitoj liniji cipela da bih od nje lako odustala nakon nekoliko sezona. Mislim da su čizme koje sam pripremila za ovu reviju najbolje do sada. Na reviji ćete vidjeti i zašto.

Zvijezde i moda - koliko je, iz vaše perspektive, važna simbioza celebrity kulture i dizajna?

Sve je podjednako važno, i ambasadori, i prijateljice brenda, i fotografije, i sama priča, i pristup kupcu, ali i pakiranje i ja sama. No jamstvo trajnosti isključivo je dobar proizvod. Ako proizvod nije kvalitetan, sve je drugo nevažno.

Hoćemo li uskoro ponovno na holivudskim crvenim tepisima vidjeti vaš dizajn?

Kada je riječ o tome, uvijek se nešto novo događa. Mijenjamo strategije, pokušavamo nešto novo, guramo dalje. Vjerujem da rezultat neće izostati ni u budućnosti i da će se neki komadi iz Lei Lou ponude uskoro, osim na crvenim tepisima, naći u poznatim američkim robnim kućama, što mi je cilj i to priželjkujem.