Jučerašnja vijest dana definitivno je bila ona o rođenju novog britanskog kraljevića. Rođenje trećeg djeteta princa Williama i vojvotkinje Catherine mnogi Britanci iščekivali su s nestrpljenjem pa su tako oni najvjerniji doslovno kampirali pred bolnicom St.Mary u kojemu je u 11:01 rođen dječak čije se ime još uvijek ne zna. A onda su, samo sedam sati kasnije, dotjerana Kate, William i njihova beba izašli pred bolničko krilo Lindo te pozirali i mahali okupljenima. 


Po svemu sudeći, Kate je i ovaj put svojim modnim odabirom željela odati počast Williamovoj prerano preminuloj maci, princezi Diani. Naime, nosila je crvenu haljinu s potpisom britanske dizajnerice Jenny Peckham, kojom je neodoljivo podsjetila na davnu 1984. kada je Lady Di izašla iz iste bolnice noseći u naručju tek rođenog princa Harryja. I dok je neprežaljena princeza tada na nogama imala crvene balerinke s mašnom i niskim potpeticama, kakve se i danas nose, Kate je ostala vjerna nude salonkama s potpeticama, sličnim onima koje je nosila kada izlazila iz rodilišta i sa svoje prvo dvoje djece. 



I prvi put, kada je rodila princa Georgea, Kate je sve podsjetila na Dianu iz davne 1982. kada je rodila Williama. Prije četiri godine tako je Kate odjenula plavu haljinu s točkicama s potpisom iste dizajnerice kao i ovaj put, no zato je za izlazak iz rodilišta s princezom Charlotte, 2015., nosila bijelu haljinu sa žutim cvjetićima, ponovno dizajn Jenny Packham. 

Sve tri haljine ona je dizajnirala samo za vojvotkinju tako da su Britanke, koje redovito pokupuju sve u čemu se Kate pojavi,ostale bez razloga za mahniti šoping.