BET Awards dodjela je nagrada koja od 2001. godine odaje počast, ponajprije Afroamerikancima, a onda i ostalim američkim manjinama u raznim područjima umjetnosti; glazbi, glumi, sportu. Nagrade se dodjeljuju jednom godišnje, a emitiranje uživo prati istoimena televizijska kuća 'Black Entertainment Television'. Kao i svake godine, i ove godine su svečanost popratile brojne poznate zvijezde. Baš kao što se priča, žarke boje doista postaju veliki hit ove sezone. Na spomenutoj svečanosti, brojne zvijezde odabrale su upravo takve odjevne kombinacije. Žuta, plava, crvena i narančasta, samo su neke od boja koje su se mogle vidjeti na ovogodišnjem plavom tepihu.

Ciara, 33-godišnja pjevačica, koja je ove godine i jedna od nominiranih, odlučila se za žarko narančastu haljinu, neobičnog kroja. Kratkom haljinom pokazala je svoje utegnute noge, a cjelokupnu kombinaciju upotpunila je mokrom frizurom i atraktivnim make upom. Na svojim je društvenim mrežama podijelila više fotografija, koje su u kratkom vremenu, prikupile i nekoliko stotina tisuća lajkova, ali i oduševljenje obožavatelja. 

Preslatka 31-godišnja glumica, Karrueche Tran oduševila je žutim odjelom. Sako koji je odabrala bio je dugih rukava, koji su prekrivali njene ruke u potpunosti. Upotpunio ga je i veliki istobojni remen, koji je istaknuo njen struk, a jednostavna frizura, decentna šminka i šarene hoop naušnice dale su dodatni efekt kombinaciji. 

Jacob Latimore, 22-godišnji američki pjevač, reper i glumac, zanimljivim je odjelom itekako plijenio poglede na plavom tepihu. Iako na prvu jednostavna i obična, ova odjevna kombinacija itekako to nije. Kraljevsko plavu boju 'razbio' je jedan detalj, a to je jedan rukav sakoa, koji je bio tirkizno plavi. Uz tu malenu neobičnost, Jacob je zlatnim nakitom, naočalama i bijelim tenisicama odlučio začiniti jedno obično plavo odjelo.

Eva Marcille, 34-godišnja glumica, model i televizijska zvijezda, svoju je slavu započela kao pobjednica treće sezone Američkog top modela. Njen dolazak na plavi tepih itekako će se pamtiti. Nedavno je ove godine objavila da je trudna, sa suprugom, Michael Sterlingom. Svoj trudnički trbuh pokazala je na dodjeli nagrada, gdje se pojavila u nježno rozoj dugoj haljini, s velikim prorezom na lijevoj nozi. Cijeli look bio je monokromatski, što dokazuje i odabir šminke, ali i laka za nokte. Spomenute roze tonove, upotpunila je sitnim zlatnim nakitom i malenim pletenicama uz glavu. 

Najizazovnija odjevna kombinacija, ove godine pripala je američkoj reperici Saweetie. Ova 25-godišnjakica odabrala je minijaturnu žarko rozu haljinu, sa zlatnim detaljima, kojom je otkrila doista puno. Veliki dekolte otkrio je njeno bujno poprsje. Glazbenica je haljinu 'začinila' plavim rukavicama, zlatnim nakitom, malenom torbicom i visokim petama, dok je uz izazovnu šminku, za frizuru odabrala visok dugačak rep, koji je dosezao skroz ispod stražnjice.