Vjeko Franetović i Nikica Ivančević, kreativni dvojac koji se skriva iza imena Envy room, predstavio je večeras novu romantičnu kolekciju namijenjenu samouvjerenim ženama. Kolekcija, koja je oduševila prisutne, sastoji se od 30 dnevnih i večernjih kombinacija inspiriranih  duhom ženske mode na prijelazu iz viktorijanskog u edvardijansko razdoblje. 

'Novom kolekcijom nastojali smo povezati elemente spomenutog razdoblja, uz boho chic i neke sportske detalje, a muzu smo pronašli u liku Gibson girl – ilustriranog, pomalo satiričnog lika koji se nametnuo kao personifikacija žene toga razdoblja, lijepe i uvijek dotjerane a istovremeno romantične, neovisne, samouvjerene i aktivne. Upravo takvom vidimo i modernu ženu, za koju vjerujemo da će se pronaći u ovim modelima',poručili su Vjeko Franetović i Nikica Ivančević.

Ovu modnu poslasticu nije propustio ama baš nitko od hrvatskih celebova, zaljubljenih u modu. Tako su ovu večer svojim dolaskom 'začinili' brojni poznati, među kojima su bile Tihana Harapin Zalepugin, Kristina Krepela, Tatjana Jurić, Franka Batelić, Mia Kovačić, Judita Franković, Korana Gvozdić, Jelena Rozga, Nevena Rendeli i brojni drugi.

Voditeljica Tatjana Jurić bila je vidno oduševljena novom kolekcijom i novim modelima modnog dvojca. 'Dečki već tradicionalno svaki put oduševljavaju kao i njihov izbor materijala, koji su sve kvalitetniji i kvalitetniji. Uvijek kada pomislimo da nemaju novih ideja, oni naprave ovakvu jednu reviju i pokažu kako imaju pregršt novih ideja. Zato i jestu tu gdje jesu, uspješni u svojem poslu. Svaki put nakon revije poželim imati sve haljine koje sam vidjela. Danas nosim haljinu iz stare kolekcije, ali ju nosim zato što mi je lijepa. Dečki su sad već proširili kolekciju do te mjere da se njihova odjeća može nositi u svakoj prilici, a njihove kreacije su svevremenske', rekla nam je Tatjana.

Neizostavna uzvanica Kristina Krepela, koja je ujedno i jedna od muza ovog modnog dvojca, o svojim je dojmovima rekla: 'Oni su meni specijalni, pa se nadam da sam i ja njima. Zajedno surađujemo od 2014. godine i svakako su mi jedni od najdražih hrvatskih dizajnera. Kada sam bila u žiriju na Međunarodnom filmskom festivalu u Istanbulu, dečki su me obukli i od onda traje naša ljubav. Nadam se da će još dugo trajati jer ih jako volim, volim njihov rad i u njihovim se stvarima potpuno pronalazim. Zajednički znamo izmaštati neke stvari i ponekad uvaže neke moje prijedloge. Njihove su kreacije tako posebne da sam tijekom boravka u Istanbulu skoro ostala bez haljine. Jednoj od uzvanica festivala toliko se svidjela moja haljina da ju je željela kupiti. Nismo bile iste građe pa joj haljina nije pristajala, ali da je, kupila bi je'.

Pjevačica Franka Batelić također je velika ljubiteljica Envy rooma, a njihove se kreacije mogu vidjeti i u njezinom najnovijem spotu. 'Dečki su genijalni, jako mi se sviđa njihov stil i surađujemo jako dobro. Kada je riječ o sređivanju za izlaske smatram da mora postojati neka ravnoteža. Ponekad treba izgledati ludo, ali treba znati biti umjeren u svemu. Pronalazim se u njihovoj kolekciji, inspiriranoj modernim ženama i stremim tome da budem jedna neovisna mlada osoba koja se ne opterećuje svojim izgledom', rekla nam je Franka koja ne propuštav ovakva velika modna događanja.

Još jedna oduševljena dama bila je i glumica Jelena Rozga koja je o novoj kolekciji rekla: 'Predivna, božanstvena, romantična i jako nosiva kolekcija. Sve ovo što ste vidjeli večeras vjerojatno ćete uskoro vidjeti i na meni jer ja obožavam Envy room. Njihove kreacije nosim u mnogim prigodama. Nosive su u svako doba dana i one nikada ne izlaze iz mode'.

Glumica Judita Franković također ima posebnu vezu s dečkima iz Envy rooma: 'Mi smo se kroz godine spojili i postali prijatelji. Sviđa mi se njihov pristup modi, ali i životu, imaju određenu lakoću i nisu agresivni. U ormaru imam nekoliko komada koje su oni kreirali, ali više volim posuditi neku lijepu haljinu kada je u pitanju važno događanje, a zatim ju vratiti natrag. Pronalazim se u opisu pojma Gibson girl i mislim da smo mi žene super, jer istovremeno možemo imati i nježnu i jaku stranu, a obje trebamo njegovati. Ova nova kolekcija je 'mljac' i ja bi željela imati sve što sam vidjela. Ipak, moram se prizemljiti i ne smijem biti pohlepna, pa ću se zadovoljiti s par komada. Sve što sam vidjela je zaista prekrasno'.

Sponzor ove veličanstvene revije je HP, čija je menadžerica Koraljka Bošnjak također bila oduševljena predstavljenim komadima odjeće te je sigurna da će barem neka od predstavljenih haljina pronaći mjesto u njezinom ormaru.