Malo tko ne zna za Chanel, modnu kuću koja broji već 108 godina postojanja. Ova kultna modna marka sada je prvi put u povijesti javno otkrila koliko je zaradila ove godine pa su tako objavili podatak kako su ove godine zaradili čak 10 milijardi dolara. Slavni modni časopis Harper's BAZAAR pretpostavljao je kako je Chanel jedna od najvećih luksuznih brendova na svijetu, a to su sada i potrvdili objavivši ovu vrtoglavu cifru koja otkriva koliko brend zaradi na godišnjoj bazi.

Prihod od 9,6 milijardi dolara Chanel je tako za 2017. godinu prijavio prihod od 9,6 milijardi dolara sa stopom organskog rasta od 11 posto. To govori da tvrtka ima profit od 2.7 milijarde dolara. 'Izvješće je sastavljeno kako bi se naglasila snaga naše bilance. Mi smo tvrtka od 20 milijardi dolara, imamo organski rast od 11 posto. Nemamo dugova. Imamo 1,6 milijardi dolara u kešu. Sve su to važne stvari, koje nam omogućavaju naoružanje koje će nam omogućiti da ostanemo ono što jesmo - privatni i neovisni', rekao je šef financija za Chanel, Philippe Blondiaux u obraćanju stranim medijima.

Chanel je jedna od rijetih modnih kuća na tom dijelu tržišta koja je objavila svoja puna izvješća, zbog čega je teško usporediti ju s konkurentnim modnim markama. Usprkos tome, gledajući redovite djelomične izvještaje, lako je ustanoviti koliko zarađuju ostale, slične tvrtke, piše Harper's BAZAAR te nagađa kako je Louis Vuitton najbliži Chanelu s procijenjenom zaradom od 8,7 milijardi dolara. Iza Louis Vuittona ide i velikan Gucci za kojeg procjenjuje da je prošle godine zaradio oko 5,4 milijardi dolara.