Nakon dugog perioda debelih jakni, pletiva i toplih čizama, došlo je vrijeme da se uvučemo u lepršave haljine, vedre boje i laganu obuću. Mnogi od nas još nisu obavili proljetno čišćenje garderobe i ubacili pokoju novu krpicu, no poznate djevojke nisu mogle odoljeti novom razlogu za kupovinu komada u kojima će mamiti poglede na zagrebačkoj špici u nadolazećim danima. Tako su neke od domaćih zvijezda za Story.hr otkrile čime su osvježile svoje ormare.

'Malo ću obnoviti garderobu uzorcima. Zapravo se jako veselim i bojama, sada se napokon možemo svi vratiti cijelom spektru različitih boja kada sunce dođe. Već sam kupila nešto nove odjeće, ali bit će toga još', kaže Nevena Rendeli Vejzović te objašnjava zašto još nije uspjela obaviti veliku 'čistku' garderobe - 'Uglavnom sam kupovala blizankama odjeću, one su sada ipak imperativ. Trenutno ih oblačim u suknjice od tila, iako im baš ne stoje, moram priznati.'

Kada je u pitanju kupovanje odjeće, istu sudbinu dijeli i mlada baka Danijela Dvornik koja svoju malenu Balie Dee obasipa preslatkom odjećom. 'Bebici svaki put nešto kupimo, ne može se odoljeti. Znamo da pretjerujemo, ali nemoguće je ne kupiti kad je tako malo i slatko', ispričala je i brzo objasnila kako je prema sebi puno stroža kada je kupovina vlastite odjeće u pitanju. 'Po tom pitanju sam malo neobična. Volim gledati odjeću i uvijek vidim nešto što mi se svidi, ali na kraju nikako da odlučim kupiti. Slaba sam s tim modnim odlukama, treba mi malo više vremena kada obavljam kupovinu odjeće. Na kraju sve proljetne kombinacije završe na običnoj haljinici, japankama, kratkim hlačama, laganim majicama i tako', priznaje Danijela.

Za razliku njih, Kristina Šalinović usmjerila se na dva komada koja će vladati njezinim modnim kombinacijama. 'Definitivno se mislim riješiti krznene bundice i prebaciti se na kožne jakne i također se izuti iz debelih čizama i prebaciti se na lagane čizmice za toplije vrijeme', kaže manekenka i vlasnica frizerskog salona. Osim s odjećom, Kristina će proljeće obilježiti i jarkim bojama na kosi pa je tako već sada svoj 'bob' obojila u ružičasto. 'To je tek početak, boje ću mijenjati čim mi se ispere prethodna, a onda ćemo vidjeti do kuda sam spremna ići', kroz smijeh je ispričala.

I dok će Kristina kosu krasiti šarenim bojama, Renata Končić Minea to će učiniti sa svojom odjećom - hrvatskog podrijetla: 'Volim domaće dizajnere tako da mi nema ništa milije nego naći nešto s domaćim potpisom za dodati ormaru. Također, kada dođu sunčani dani, pretežito sam vedra i vesela pa volim da mi je i odjeća takva. Dakle, boje, uzorci, šareno, veselo, romantično... što življe, to bolje!'.

Njezina kolegica Pamela Ramljak također je luda za bojama i uzorcima, a svoj modni odabir za nadolazeću sezonu izrazila je kroz jednu rečenicu koja objašnjava sve: 'Spremam se opustošiti showroom Zorana Aragovića!'. Pamela je dugogodišnja obožavateljica domaćeg modnog imena kojeg obilježava igra šarenilom, jarkim bojama te eksplozija vedrine - baš poput proljeća.

Vedra i uvijek nasmijana Ivana Kindl ove će sezone doći na svoje jer je upravo njezina omiljena boja jedna od hit boja za proljeće. 'Ja sam tip za ljubičaste, sve nijanse ljubičaste, definitivno. Kada otvorim ormar, sve mi je šareno, nađe se tu svih boja, ali u ljubičastoj se osjećam svoja. Ipak, moram reći da mi je žuta hit ove sezone pa ću malo obojiti garderobu u tom tonu idućih mjeseci', otkrila je glazbenica.