Jedan od posljednjih modnih trendova koji je podijelio mišljenja, ali i u velikom stilu ušao na ulice svjetskih modnih prijestolnica, svakako su i biciklističke hlačice. Trend koji je obilježio devedesete godine prošlog stoljeća vratili su na modne piste Saint Laurent, Alexander Wang, Nina Ricci, Dolce & Gabbana, a sve češće ga imamo prilike vidjeti i na domaćim trendsetericama. Što misle o biciklističkim hlačicama i jesu li svoje izvukle iz ormara ili pak zaboravile da postoje, ispričale su nam modna blogerica i influencerica Sonja Kovač i voditeljica Korana Gvozdić. 

S obzirom na to da dolazi lijepo vrijeme, jedan od posljednjih modnih trendova koji sve češće imamo prilike vidjeti na ulicama su i biciklističke hlačice. Što vi mislite o tom trendu?
Sonja:  Ja sam ih nosila još prošle godine. Među prvima sam ih obukla na fashion week i kombiniram ih u nekakvom svakodnevnom street stylu.
Korana: Da, primijetila sam na Instagramu taj trend. Mahom su to bili outfiti u sklopu nekih modnih snimanja pa nisam doživljavala kao nešto što će nužno biti dio ulične mode. Do sada to nisam vidjela na našim ulicama, ili se premalo krećem po gradu.

Je li biciklističkim hlačicama mjesto u svakodnevnom outfitu ili bi se ipak trebale zadržati u teretani?
Sonja: Smatram da je, za teretanu ipak nosim nešto drugačije tajice.
Korana: Mislim da ne treba biti isključiv u tome. Neka ljudi nose što žele i što ih veseli. 

Nosite li vi biciklističke hlačice? Gdje?
Sonja: Ja ih definitivno ne nosim u teretani, imam ih nekoliko u ormaru i nosim ih u svakodnevnim outfitima.
Korana: Moje 'bicke' su ostale u ormaru nakon sata tjelesnog u 4. razrednu osnovne, i nemam ih namjeru izvlačiti van - nikad.

Biste li se odvažili odjenuti ih za subotnju špicu?
Sonja: Definitivno bih i uskoro ću opet!
Korana: Apsolutno ne! Volim trenirke i u tome ćete me vidjeti, ali u ovom sigurno ne.

S čime biste ih iskombinirali? 
Sonja: Kombiniram ih s predimenzioniranim sakoima i remenima, volim street style. 
Korana: Ne bih ih obukla.