Nasja Duplančić, po zvanju je učiteljica, majka je tinejdžera koji je bio inspiracija za blog po kojem ovu simpatičnu Zagrepčanku javnost itekako zna. Blog se zove www.mamajasamgladan.com i to je mjesto gdje ova food blogerica dijeli tjedne jelovnike za cijelu obitelj, razvrstane po godišnjim dobima. 'Popis namirnica za kupnju i uputstva za pripremu pomažu čitatelju da se riješi onog vječitog problema 'što danas jesti?'. Kreativnost dolazi do izražaja u svakodnevnom osmišljavanju obroka, pa je tako većina jela, moje autorsko djelo pri čemu koristim isključivo sezonske namirnice', ispričala je za Story.hr te nam odala kako joj ovo ljeto prolazi gastronomski, a kako modno. 


Što je po vama trenutno hit u hrani, a što u modi? 
Sve više ljudi se okreće prirodi pa u skladu s tim paze što jedu, a isto tako i što stavljaju na svoje tijelo. Drago mi je zbog toga. Hitovi u odijevanju se mijenjaju iz dana u dan. Isto tako u prehrani. Ja osobno ne volim hitove, trudim se voditi zdravim razumom i intuicijom. Ne dozvoljavam da mi netko nameće izbore.


Koliko se vodite za trendovima?
Da budem iskrena, ne pratim trendove. Kad je u pitanju hrana, trudim se iskoristiti maksimalno sezonske i lokalne namirnice koje smatram najzdravijima pa obroke za obitelj planiram po tom principu. Ne vjerujem u super namirnice, ali vjerujem u super prehranu (raznoliko, sezonski, lokalno) A moda? Davno sam prestala pratiti trendove. Važnije od svega mi je kvaliteta materijala, udobnost i onaj tren kad se pogledam u ogledalo i shvatim da mi ono što sam odjenula dobro stoji. Upravo zbog toga volim odjeću Ivone Martinko.

Food blogerica pokazala što zna o modi
Story 


Ima li nešto što nikad ne bi odjenuli, ili što nikad ne bi pojeli?

Ne volim cvjetne uzorke. Ali, nikad ne reci nikad. Kao gurman, mislim da nema hrane koju ne bih probala, osim kukaca.


Što jedete, a što odijevate svaki dan? 
Svaki dan kuham i planiram tjedne jelovnike. Na mojem blogu se skupio popriličan broj recepata koje svakodnevno pripremam za svoju obitelj. Jako mi je važno da su obroci dobro planirani kako bi dijete u razvoju dobilo sve potrebne hranjive sastojke. Jako puno povrća i voća, mahunarki, a onda ribe i mesa u nešto manjim količinama. Izbjegavam konzerviranu hranu, šećer i suhomesnate proizvode iako se i to nađe na tanjuru, ali ne prečesto. Srećom, moje radno mjesto ne zahtijeva određeni dress code, pa se mogu odijevati prema raspoloženju. Više volim hlače od haljina i tenisice od štikli. Tako da su moje dnevne kombinacije uglavnom sportske s nekom malom dozom elegancije.


Što odijevate, a što jedete u svečanim i posebnim prigodama? 
U posebnim prigodama obožavam nositi odijela i cipele na petu. A hrana? Kada ju sama pripremam za goste, volim ih oduševiti nekim tradicionalnim jelom koje zahtijeva malo više vremena i strpljenja poput pašticade s domaćim njokima ili telećeg rižota po receptu moje bake ili ribljih specijaliteta kao gulaš od glavonožaca.

Food blogerica pokazala što zna o modi
Story 


Što nosite , a što kuhate kada želite impresionirati? 
Divno je kad dođeš u godine u kojima više ne želiš impresionirati druge, već samo sebe. Volim se osjećati dobro u vlastitoj koži pa zato izbjegavam poliester kod odjeće. Na žalost, sve više ga ima po trgovinama. Zato si volim priuštiti kreacije iz kolekcije Ivone Martinko koje su izrađene isključivo od ekološkog materijala. Što se tiče hrane, kada želim impresionirati, biram jela od ribe i plodova mora. 


Što je za vas comfort food, a što comfort odjeća? 
Divna je ta hrana za koju me vežu uspomene na djetinjstvo. Često na svom blogu pišem priče iz tog vremena. U mojoj obitelji svi su odlično kuhali pa su mi baš ti okusi ostali do danas kao najdraži. Tu spadaju svi dalmatinski specijaliteti poput ribe na gradele, kokošjeg tingula, janjetine, šalše, pašticade, goveđeg safta, telećeg jezika s kaparima. Ma, mogla bih nabrajati do sutra. Comfort odjeća je trenirka, široka majica i pidžama.. Sve to volim nositi kod kuće, gdje sam najopuštenija i najsretnija.

Food blogerica pokazala što zna o modi
Story 

Što nosite na plažu od hrane, a što od odjeće? 
Ljeti jedem jako puno sirovog voća i povrća. Velike vrućine zahtijevaju puno tekućine pa tako na plažu nosim hladnu, narezanu lubenicu, breskve, ponekad čak krastavce i paprike. Umjesto nekakvih nezdravih grickalica nađu se u torbi za plažu i bademi i grožđice. Odjeća na plaži? Kupači kostim i pareo. Nema dalje!