Story radio
Početna Fashion 417 prikaza 13. svibnja 2019.

Helena Šopar: 'Naglasak je na autentičnosti'

Karmen Poznić.

Sestre Helena Šopar Zadro i Tamara Rebić ekskluzivno za Story predstavljaju novu Sopar kampanju za ljeto 2019. godine te otkrivaju simboliku i inspiraciju za modele od ručno rađene čipke, svilene pidžame muškog kroja i lepršave svilene haljine

Kampanju pod nazivom Into the wild inspirirale su snažne, jedinstvene žene. Sve žene koje čine razliku, od naše mame, naših prijateljica, svekrva, baka, teta do najdražih glumica, pjevačica. Kaubojske čizme, ranč, muški kroj svilenih pidžama, sve su to simboli snage, otpornosti, odlučnosti, a lepršave svilene haljine, ručno izrađena čipka i četiri žene na okupu utjelovljenje su zajedništva, nježnosti, spokoja - objašnjavaju sestre Helena Šopar Zadro i Tamara Rebić koje su nam predstavile novu kampanju Sopar za ljeto 2019. godine.

 | Author: Karmen Poznić Karmen Poznić.

Kao i u prijašnjim kolekcijama, i u ovoj se osjeća dah njihova rodnog Paga koji se posebno vidi u jednom detalju. 
- Nit vodilja je ručno izrađena čipka koja i ovaj put prožima cijelu kolekciju. Veliki crni ručno izrađeni cvjetovi dominiraju većinom modela - govori dizajnerski duo koji nam je otkrio na što su posebno stavile naglasak. 

- Na autentičnost! Sopar djevojka vedrog je duha, zna što želi, ali istodobno je plaha i smirena. Htjele smo prenijeti tu energiju pa smo zato koristile prirodne materijale - svilu, pamuk i viskozu. Prozračne duge haljine, volani, pastelne boje, udobne pidžame u romantičnom okruženju dobile su smisao koji smo htjele postići. Cilj nam je da se žene u našoj odjeći osjećaju zadovoljno, sretno, opušteno, poletno i to je ideja koja nas prati od samog početka - govore sestre. Za novu kolekciju snimile su i izvrsnu kampanju u kojoj se uz Tamaru i Helenu pojavljuju modeli Laura Kvartuc i Midikennova uzdanica Klara Perica. 

 | Author: Karmen Poznić Karmen Poznić.

- U kolekciji smo htjele dobiti ‘cowgirl feel’ pa je Jockey club Hrvatska u Zagrebu poslužio kao savršeno mjesto za snimanje kampanje, a svaku fotografiju zamišljamo kao vlastiti film. Nakon krojeva i gotovih uzoraka slijedi priča koja sve to mora zaokružiti. U ovoj priči glavnu ulogu imaju četiri kaubojke koje predstavljaju snagu čopora ojačanu lakoćom življenja, samostalnošću i borbenošću - kažu sestre Šopar, čija je nova kolekcija dostupna na internetskoj stranici www.soparcollection.com te u Belle Epoque Storeu u rovinjskom Grand Park hotelu i u Bellevue hotelu u Malom Lošinju.

Komentari