Prva moda nagrada Ana Lendvaj pripala je modnom dvojcu I-gle, kojeg čine Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, a sve zbog kolekcije koja je proglašena najboljom za 2017. godinu, prikazanu u Muzeju arhitekture u Zagrebu, kojom su ove kreativke obilježile dvadeseti rođendan. Odluka je to stručnog žirija Večernjeg lista koji je u sklopu Bipa Fashion.hr-a pokrenuo ovu modu nagradu, a kojeg čine Saša Joka, Nenad Korkut, Maja Car, Vesna Blašković i Bojana Radović.
Ovo veliko priznanje bilo je iznenađenje i za pobjednice, Natašu Mihaljčišin i Martinu Vrdoljak Ranilović. 'Jako sam sretna i počašćena. Nisam očekivala nagradu i zapravno nisam ni znala da će se dodjeljivati. Veliko je to priznanje i potvrda za naš rad. Ovo je jako dobar moment promocije jedne suvisle modne kritike. To je važno za nas dizajnere, ali i one koji pišu o modi. Oni bi trebali promišljati, uložiti trud, educirati se, raznmišljati i biti kreativni i inspirativni,da se moda ne zadrži na momentu estetizacije gdje je često pozicionirana', rekla je za Story.hr Nataša Mihaljčišin.
Emocije je zbog dobitna prestižne nagrade teško kontrolirala i Martina Vrdoljak Ranilović i prisjetila se načina rada velike Ane Lendvaj. 'Ana nas je pratila cijelim našim modnim putem, odod samog početka. Bila je nevjerojatno benevolentna, uvijek je podržavala mlade dizajnere i vidjelo se na njoj da beskrajno voli modu. Čak i njezina kritika, kad je bila uvjetno rečeno negativna, bila je tako fino sročena da nas nikada ne bi blokirala i zaustavila, nego dala da razmišljaš o tome što si napravio i da to okreneš na bolje', prijestila se.
Velika čast bila je biti i u žiriju nagrade koja se po prvi put dodjeljivala. 'Izuzetno sam počašćen što sam jedan od članova žirija, iako nisam skromna osoba i mislim da sam pravi izbor za žiriranje takve nagrade', rekao je Nenad Korkut. Dodao je kako izabrati najboljeg nije bio težak posao, iako je u konkurenciji bilo krasnih kolekcija i puno dizajnera. 'Htjeli smo izabrati nekog tko je dovoljno dugo na sceni. Revija Igla u Muzeju arhitekture je bila čarobna. kad sam je vidio, znao sam da imamo pobjednika za nagradu Ane Lendvaj', rekao je. Dodao je kako bi volio da ova nagrada preraste modne revije jer je Ana Lendvaj bila više od modnih revija. 'Ona je sveobuhvatno pratila modu, a biti modni novinar jako je teško. Svakodnevno pisati kolumnu i izabrati neki tekst o modi, gotovo je neostvarivo'. zaključio je.
Prilikom dodjele modne nagrade sinoć je i predstavljena knjiga ULUPUH-ova modna povijest – umjetnost odijevanja, autorice Ane Lendvaj koja ju je Ana započela kao svoj posljednji projekt, a dovršili su je na temelju Aninih materijala, kolege iz ULUPUH-a pod vodstvom urednika Davora Klarića i Dorotee Jendrić.
I-GLE SLAVI Modna nagrada Ana Lendvaj u pravim je rukama
Robert Gašpert 
I-GLE SLAVI Modna nagrada Ana Lendvaj u pravim je rukama
Robert Gašpert