Ovo proljeće poznati skandinavski brend ECCO u sebi svojstvenom stilu predstavlja balerinke prilagođene modernoj ženi današnjice. Kombinacijom inovativne udobnosti, vrhunske kože i prilagodljivog estetskog izgleda ECCO ANINE balerinke postaju neophodne u svakom ženskom ormariću za cipele.



Ecco svoju priču započinje 1963.godine s Karlom Toosbuyjem koji je cijeli svoj život posvetio stvaranju kompanije koja proizvodi vrhunsku obuću. Iste godine, Audrey Hepburn se pojavila na naslovnici Voguea u Givenchyjevoj haljini kombinirajući je s balerinkama. Ovaj ikonski modni trenutak odjekuje i danas te često podsjeća na omiljenost ovog odjevnog predmeta.
Balerinke su svojim ravnima, ali  živahnim siluetama uvijek lako plesale između visoke elegancije i ležernih stilova. Radi se o cipeli sa energijom koja simbolizira neobuzdanu i izraženu strast, kao što je prikazano s glumicom Moirom Sheared u filmu Crvene cipele iz 1948. godine.  Taj modni izričaj se nastavlja u filmu „Funny face“ iz 1957. godine gdje je Audrey Hepburn kao ikona elegancije balerinke kombinirala s crnim jazz kapri hlačama i crnom majicom te postigla nevjerojatno moderan i „cool“ efekt koji se pamti i danas.



Danas se stil mijenja kroz novu generaciju modnih influencerica od Alexe Chang do Mirande Kerr.
Za strastvene proizvođače cipela kao što je ECCO, nikada nije bilo dovoljno samo plasirati nove cipele na tržište. Dizajneri ovog brenda su uvijek nastojali ići korak dalje od drugačije boje ili vanjskog izgleda balerinke. Naglasak je bio na jedinstvenom iskustvu nošenja obuće koja je svojom kombinacijom dizajna i udobnosti uspješno stvorila potpuno novi doživljaj.
ECCO ANINE linija balerinki za kolekciju proljeće/ljeto dobila je naziv po Anine Frølich, balerini koja je prva izvorna zvijezda baleta u Danskoj iz 18.stoljeća.



ECCO ANINE ima posebno izrađene kalupe kako bi kreirali fleksibilnu presliku ljudskog stopala. Udobni i dinamični kalupi stvaraju savršen temelj na koji se kombiniraju različite varijacije vrhunske i raskošne kože izrađene unutar njihovih vlastitih štavionica.
Inovativna „ECCO FLUIDFORM – UDOBNOST U KRETANJU“ napredna je tehnologija direktnog ubrizgavanja koja prati oblik stopala kako bi poboljšala svaki napravljeni korak. Preko tri desetljeća ova inovativna tehnologija koju je ECCO osmislio osigurava korisnicima daleko veću udobnost, a specifičan način skandinavske izrade kombiniran sa FLUIDFORM tehnologijom ECCO ANINE razlikuje od klasične izrade kakva je do sada bila dostupna na tržištu.



Ova linija balerinki ima elegantan niski profil, a posebna izrada potplata s direktno ubrizganom laganom tekućinom štiti i prati liniju stopala te sprječava od  neugodnih vanjskih podražaja stvarajući lepršav efekt tijekom hodanja. Sve inovacije i poboljšanja postignuta kod ECCO ANINE balerinki čini ih obućom za cjelodnevno nošenje koje se lako kombinira u svim modnim varijantama.
Elegantno ilustrirajući kreativnost i stručnost ECCO tima za proizvodnju vrhunske kože, ECCO ANINE nude se u izboru vrhunskih materijala uz bogate metalik tonove, cvjetni print i živahne proljetne boje. Svojim izuzetno prilagodljivim estetskim izgledom mogu se kombinirati uz neograničene modne kombinacije i kao što smo ranije zaključili postaju neophodne u svakom ženskom ormariću za cipele.