Za posjeta Švedskoj i Norveškoj, vojvotkinja Kate nije baš naišla na odobravanje kritičara zbog svojih modnih odabira - konkretno dviju haljina s potpisom britanskog dizajnera Erdema. Prvo ih je razočarala zlatnom dugačkom s cvijećem, a zatim i plavom baršunastom midi duljine i floralnim printom. A onda je na svečanoj večeri  u Kraljevskoj palači u Oslu zablistala poput princeze u haljini Alexandera McQueena. 

A poput prave princeze, i to one koja bi joj da je živa danas bila svekrva, princeze Diane, Kate je zabljesnula prije dva dana kada je nosila karirani kaputić.

Isti je uzorak nosila i princeza Diana
Profimedia 

Isti je uzorak nosila i princeza Diana
Profimedia 

Bio je je to izbor na kakav nas je naviknula, ali i podsjetila na vrijeme kada je živjela neprežaljena mama princa Williama. Naime, uzorak crveno-bijelog kaputa vojvotkinje Kate, nekoć je nosila i Lady Diana. Katein je s potpisom Catherine Walker, a Diana je davne 1990. nosila kratku jaknu s istim uzorkom, koju je sparila s crno-bijelom suknjom i velikim crvenim šeširom kojim je pokrila glavu.  

Isti je uzorak nosila i princeza Diana
Profimedia 
Isti je uzorak nosila i princeza Diana
Story 

No to nije prvi put da je Kate nekim komadom, obično je to nakit (a za posebne prilike i tiara), odala počast Ladi Di. Uz spomenutu zlatnu haljinu Erdem, Kate je nosila Dianinu narukvicu s biserima, kao i njezine naušnice Collingwood, komade nakita koje je i ranije stavljala.