'Gdje Svemir dotiče Zemlju' naziv je limitirane kolekcije nakita umjetničke radionice ELKANA koju ekskluzivno predstavlja Jelena Rozga, najavljujući otvorenje izložbe 13.lipnja 2018.u 19 sati, u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu.

Iznimna je to kolekcija nakita načinjena od meteorida.

Jelena Rozga zasjala tamo 'gdje Svemir dotiče Zemlju'
Story 

Veliki komad zvjezdane prašine, meteorid sastavljen od metala i kamena gorio je prolazeći kroz zemljinu atmosferu (u toj se fazi naziva meteor) i stigao do površine našeg planeta (kada se naziva meteorit). Izravno iz Univerzuma – Zemljine orbite ili iz udaljenijeg dijela našeg sunčevog sustava – sletio je na podnožje Himalaja, na području Nepala. Taj meteorit, iskonsko je srce limitirane kolekcije nakita ELKANA 'Gdje Svemir dotiče Zemlju'. Meteorit je središnji dio privjesaka, naušnica i narukvica, obrubljen srebrom i zlatom u mokume izvedbi.

Jelena Rozga zasjala tamo 'gdje Svemir dotiče Zemlju'
Story 

Mokume je japanska tehnika obrade različitih vrsta metala kojom se stvara karakterističan slojeviti uzorak. Ista tehnika koristila se u izradi japanskih mačeva koje su nazivali 'dušom samuraja’.

'Iznimno bliskom doživljavam novu kolekciju Elkana nakita od meteorita. Zbog plesa Svemira i Zemlje koji vidim u tom nakitu. A i zato što se elegantnom formom ističe nevjerojatna snaga i moćna poruka koju nakit nosi. Moj komad iz kolekcije' Gdje Svemir dotiče Zemlju' moj je osobni komadić svemira, moja energija i moja priča,' rekla je Jelena noseći svoj set nakita u zlatnoj verziji.

Jelena Rozga zasjala tamo 'gdje Svemir dotiče Zemlju'
Story 

Također raduje se i nadolazećoj izložbi sljedeći tjedan u svom rodnom Splitu. Mediteranski institut za istraživanje života domaćin je i partner ovoj izložbi. MedILS je mjesto slobode za kreativnost i inovacije, u znanosti, umjetnosti i životu i prirodan je odabir izložbi koja nam donosi svemir u estetskoj formi. Izložba je dio MedILS-ovog programa pod nazivom 'MedILS Splitu' kroz koji će oni koji vole Split, znanost i umjetnost zajedno učiti i stvarati pod suncem i zvijezdama.