Story radio
Početna Fashion 1786 prikaza 15. travnja 2019.

Kako se domaće IT djevojke bore protiv kišnog razdoblja?

instagram screenshot.

Kombinacije za tmurno proljeće

Svake sezone dolaskom proljetnog doba, pljuskovi postanu jedina stvar na koju s apsolutnom sigurnošću možemo računati. Iritantni, neočekivani uništavači outfita, frizura i kišobrana. Što poduzimaju i kako se nose protiv ovih proljetnih meteoroloških katastrofa, pitali smo dvije domaće dame koje takvih problema, čini se, gotovo nikada nemaju. Model Mia Matić i influencerica i bivši model Lidija Lešić podijelile su s nama vlastite ideje modnih kombinacija za ovo tmurno razdoblje. 

'Odrasla sam u ženskoj obitelji, odmalena okružena stilom, prema kojem jednaku ljubav dijele i moja mama i seka, a potom sam se počela baviti manekenstvom, tako da bih čak mogla i reći da modu 'živim', započinje Mia. 'Fraza 'manje je više' mogla bi savršeno precizno opisati moj trenutni moment modne inspiracije', nastavlja. Kad je vani kišovito, ovaj model i studentica rado izabire udobnu ravnu obuću, poput martensica ili predimenzioniranih tenisica u kombinaciji s običnim bijelim T-shirtom, preko kojeg (ovisno o prigodi) oblači crni sako ili  kožnu jaknu, komade koji izvrsno ojačaju gotovo svaku kombinaciju. 'Od hlača najčešće biram bezvremenske Levi's traperice', tvrdi, i naglašava kako svoj jednostavan, ali moderan stil obavezno 'podiže' nakitom, od kojeg u posljednje vrijeme najviše nosi prstenje i naušnice s ringovima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Matic (@miamatic2) on

Lidija Lešić, doajenka domaćih i stranih modnih pista i magistra prava, jedno je od lica koje najkonzistentnije možemo vidjeti u prvim redovima domaćih modnih događaja. Ona nam je također otkrila kako ne voli pretjerano komplicirati kad je riječ o odjeći za kišne dane, a najradije se odlučuje za hlače s vojničkim uzorkom ili najobičnije traperice preko kojih obavezno navuče pouzdano nepropusne Hunter čizme. Gornji dio tijela utopli džemperom ili običnom pamučnom majicom, a čini se kako je kožna jakna u manekenskim krugovima već godinama nezaobilazan komad, jer nam ga je Lidija također kao iz topa imenovala dijelom svog idealnog proljetnog outfita. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lidija Lešić (@lidijalesic) on

U doba kada se čini kao da nema osobe kojoj ova toplo-hladna igra majke prirode ne smeta, maštovitim idejama možemo makar na trenutak učiniti kišovito i hladno vrijeme inspirativnim, uz pomoć i savjete ovih djevojaka pustiti mašti na volju. 

Komentari