Kraljevskom vjenčanju Meghan Markle i princa Harry nazočile su brojne osobe iz svijeta slavnih. Kako bi se osiguralo da svi uzvanici budu prikladno odjeveni za događaj ovakve magnitude, gosti su trebali ispoštovati dress code sadržan u uputama pozivnica koje su zaprimili. Od muškaraca se tako očekivalo da obuku 'jutarnje odijelo' koje se u britanskoj modi tradicionalno sastoji od fraka, košulje, kravate i elegantnih hlača, dok su žene trebale doći odjevene u 'dnevne haljine' dužine koja prekriva koljena i ramena.  


Iako su upute bile prilično specifične i odstupanja od istih nedozvoljena, neke dame uspjele su se istaknuti svojim profinjenim stilom odijevanja. Premda niti jedna gošća nije uspjela zasjeniti mladenku koja je u svojoj minimalističkoj vjenčanici i raskošnog vea s potpisom britanske dizajnerice Clare Waight Keller, blistala poput prave princeze, nekoliko uzvanica svečane ceremonije pokazalo je svoj istančan smisao za modu.


Amal Clooney istaknula se u svojoj prekrasnoj Stella McCartney žutoj haljini boje meda sa svilenim plaštom koji joj se spuštao od sredine leđa sve do poda. Najuočljivi detalj ipak bio je prekrasan žuti šešir koji se savršeno nadovezao na boju njezine haljine. Cijeli stajling upotpunila je zlatnom clutch torbicom i zlatnim štiklama.


Ništa lošije nije bila odjevena ni poznata manekenka i nećakinja princeze Diane, Kitty Spencer koja je u svojoj Dolce & Gabbana haljini izgledala osvježavajuće. Smaragdno zelena haljina koju je Kitty nosila bila je ukrašena šarolikim cvjetnim uzorkom. Narančaste štikle i torbica, idealno su se nadovezale na print njezine haljine, a zeleni šešir s dugačkim perom, dodatno je naglasio njezin stil. Ipak, ono što je najviše plijenilo pažnju, svakako su bili dijamanti kojima je okitila svoj vrat. 


Victoria Beckham ostala je vjerna svom sofisticiranom, minimalističkom stilu. Za ovu prigodu, obukla je vlastitu haljinu iz svoje nove kolekcije za proljeće/ljeto 2019. U mornarsko plavoj haljini neobičnih rukava, Victoria je izgledala svečano, ali istovremeno dovoljno moderno. Crvenim štiklama pokušala je razbiti ovu monokromatsku kombinaciju.


Za razliku od Victorie, žena britanskog pjevača Jamesa Blunta, Sofia Wellesley, ne zazire od boja. U pletenoj haljini s cvjetnim uzorkom, Sofia je savršeno uskladila proljetnu razigranost i svečanu suzdržanost. Zemljanim tonovima s haljine, savršeno su se nadovezale smeđe štikle i bež neobični šešir kojim je Sofia zaokružila ovaj look. 


Julia Carey, žena poznatog britanskog voditelja Jamesa Cordena, igrala je na sigurno. U blijedo rozoj haljini koja je prekrila njezine ruke i ramena, Julia je izgledala dovoljno profinjeno kako i priliči ovoj manifestaciji. Glavu je ukrasila malim šeširom u istoj boji kao i haljina, a minimalistički izgled obogatila je crno srebrnom clutch torbicom.


Vjenčanje Meghan Markle nije propustila ni njezina kolegica sa snimanja poznate serije 'Suits', Gina Torres, koja je za ovu prigodu odjenula zatvorenu crvenu poluprozirnu haljinu. Glumica je u svom izgledu također bila naklonjena cvjetnom uzorku pa je njezina haljina tako prošarana bijelim biljnim motivima. Štikle, torbica i šešir u istoj nijansi bež boje upotpunili su njezin elegantan stil. 


Australska glumica Jacinda Barrett za ovu je prigodu uspješno udovoljila predviđenom dress codeu kada je zablistala u glamuroznoj, zagasitoj bordo crvenoj haljini. Glumica je elegantnu haljinu naglasila velikim srebrenim brošem, a od ostalih detalja istaknuo se razigrani šešir u boji haljine koji je narušio jednostavnost njezinog izgleda. Trokutasti otvor na njezinim prsima bio je dovoljno malen da ostane u granicama dobrog ukusa, a haljinu učini zanimljivijom. 

Među najbolje odjevenima, svakako bi se trebale naći i glumice Abigail Spencer i Priyanka Chopra koje su zajedno prisustvovale ovom događaju. Abigail je u otkačenoj kombinaciji dugačke tamnoplave haljine s točkicama i bijelim ovratnikom s potpisom Alessandre Rich, utjelovila jedan sasvim damski izgled. Ipak, bilo bi pogrešno nazivati ju staromodnom jer je spoj bijelih štikli, zanimljivog šešira i ostalih detalja na ovoj glumici kreirao bezvremenski look savršenog balansa između modernog doba i prošlosti. Njezina kolegica Priyanka se pak odlučila za kombinaciju sakoa i suknje u boji lavande s potpisom Vivienne Westwood.