Okako je pokrenuo brend Sheriff&Cherry, dizajner Mauro Massarotto nije stao. Njegove jedinstvene i zabavne kreacije obožavaju i svjetske zvijezde, poput Rihanne i Beyoncé koje su vlasnice S&C sunčanih naočala, a domaća modna publika jednostavno ga obožava. Novom kolekcijom, koja se može razgledati u Baraba storeu u Zagrebu, demonstrirao je zašto je toliko popularan, naročito u sezoni visokih temperatura...



Ljeto je uvijek najbolja sezona za brend Sheriff&Cherry. Na čemu je naglasak ovaj put? Jesu li to sunčane naočale, odjevni artikli ili nešto treće?
Sheriff&Cherry od ovoga ljeta više nije samo ‘nudistički otok’ jer imamo kompletan ljetni look. Oduvijek sam vjerovao u to, od trenutka kada sam kreirao prve naočale Sheriff&Cherry znao sam da jednoga dana moramo ponuditi sve. Total look je najvažniji. Našom prvom kolekcijom kupaćih kostima i odjeće, koja se odlično nadovezuje na sunčane naočale, ne nudimo samo izgled nego potpuni životni stil kojim pratitelji, kupci, partneri i prijatelji Sheriff&Cherryja upoznaju cjelokupan lifestyle brenda. 

Estetika 80-ih uvijek je nekako u podlozi brenda Sheriff&Cherry. Kako gradite ovaj jedinstveni svijet? Na kojim premisama?
Referiranje i povezivanje našeg stila s 80-ima smatram velikim komplimentom, ali doista nije tako. Istina, u Sheriffu je prisutna određena doza retro stila, volim tu retro estetiku, no uvijek je miksamo, obogaćujemo suvremenim elementima referirajući se na aktualne i stvarne potrebe tržišta i naših fanova, kupaca i pratitelja. Ne razmišljam niti dizajniram po epohama, radim ono što se prije svega meni sviđa, stvaram nešto što postavlja nove trendove, ponekad i prije vremena, ali moguće je da neki detalji i stilovi podsjećaju na određene epohe. 

Već ste godinama omiljeni izbor brojnih kulera. Što mislite, koji je to X faktor brenda Sheriff&Cherry?
Autentičan stil. Ono što je meni najvažnije, i najdraže, jest da se naši kupci, pratitelji, fanovi mogu identificirati s našim brendom, oni nose i istodobno žive naš lifestyle. Mi doista stvaramo i prodajemo stvarnu priču, ono što živimo i jesmo, autentičan lifestyle. 

Koji komadi iz kolekcije capsule zero su apsolutni hit?
Modeli izrađeni od frotira - hlačice, haljine, ogrtači, pončo, majice koje odlikuju zanimljive kombinacije boja, kvalitetni krojevi te atraktivan dizajn inspiriran uniformama za vodene sportove s Ljetnih olimpijskih igara u Los Angelesu 1984. godine. Samo što su ovaj put te uniforme Sheriff&Cherry stvorene za party!