3885

Posljednjih nekoliko godina ovaj je materijal bio pomalo zapostavljen, no ove je sezone doživio svoj veliki povratak. Jer, gotovo da i nema brenda koji u svojoj ponudi nema barem nekoliko komada od tog prirodnog materijala. Lan se tako našao među najpoželjnijim trendovima sezone. No to i ne čudi obzirom da je lagan, prozračan a time i idealana za tople proljetne i vruće ljetne dane.

Najčešće dolazi u neutralnoj bijeloj ili pak bež boji, no sada kada je ponovno na modnome tronu, moguće je pronaći i razne obojene komade. Bilo da je riječ o hlačama, jednobojnim ili s prugicama, palazzo sa širokim nogavicama, onima ravnog ili cigarette kroja, zatim culottes ili pak predimenzioniranim košuljama, sakoima ili pak haljinama među kojima su ove sezone najpopularnije one s velikim džepovima koji podsjećaju na kućnu pregaču, kao i drvenim gumbima. Tu su i kombinezoni ukrašenim volanima ili izvezenim detaljima koji su jako in. Nerijetko ćete pronaći i komade napravljene od kombinacije lana i nekog drugog materijala poput pamuka kako bi se smanjilo njegovo gužvanje koje ga karakterizira. 

Lan će vam dati dozu prozračnosti i definitivno vas 'lansirati' među trendsetere. A ono najvažnije, lanene odjevne predmete više nećete morati nositi na čiščenje u čistionice, jer sada je tu genijalna Samsung QiuckDrive perilica za rublje, koja najbolje pere čak i najosljetljivije materijate kakav je i lan.