Story radio
Početna Fashion 2159 prikaza 06. lipnja 2018.

Što se događalo iza kulisa revije Aleksandre Dojčinović?

Sat je otkucavao pet sati popodne, Zagreb se još uvijek sunčao na gotovo trideset stupnjeva, a u Atelijeru Meštrović krenulo je odbrojavanje

Vrijedna ekipa iz EPILOG studia postavljala je 3d press wallove i posljednje kartice na stolice. Ostalo je, naime, tek nekoliko sati do revije, što je značilo da je otprilike vrijeme za prvu, od ukupno dvije generalne probe, ovu na kojoj su sve djevojke u istim, ‘probnim’, crnim haljinama i drugu, na kojoj nose revijsku odjeću. Katica Topčić iz Kevin Murphya i vizažistica Žana Kožul daju zadnji pečat fizurama, odnosno make up-u i čini se kako je ove godine besprijekorno prirodan look ono što prolazi svuda, od kraljevskog vjenčanja do modne piste.

Kolekcija koju Aleksandra Dojčinović predstavlja u Atelijeru Meštrović ona je za nadolazeću jesen i zimu, pa je svima od samog pogleda na divne, tople kapute, čizme i haljine još više vruće. Srećom, na svakom se koraku poslužuje rashlađena Limona, osvježavajuća limunada, službeno piće večeri. Aleksandra je također još uvijek u ‘civilu’ jer ona je, na dan revije, uvijek zadnja na redu. Takva je Aleks. Prvo posao, pa onda sve drugo. Dobacuje nam kako je danas ipak već malo umorna jer su pripreme za reviju duge i iscrpljujuće i da se jedva čeka na kraju pokloniti publici jer je to znak da se napokon može opustiti. Nakon revije već tradicionalno ide na odmor, ovaj put na more i unaprijed se, kaže, raduje isprobati sve novitete za sunčanje koje je za novu sezonu kupanja pripremila Biobaza, čije su proizvode i uzvanici kasnije ponijeli kućama u poklon vrećicama.

Prva proba je gotova. Aleksandrina sestra i poslovna suradnica Snježana sugerira joj još poneku preinaku jer smatra da će tako konačni dojam biti efektniji, a Aleks pristaje. I modelima je pauza nakon probe dobro sjela. Prije svega da se malo oslade... Da, da, dobro ste pročitali. Unatoč uvriježenom mišljenju da manekenke jedu samo salate, naše su cure dobrano ispraznile poslužavnike s finim Dolcelinim slasticama, kojima ni mi nismo uspjeli odoljeti. Brz metabolizam i redovita tjelovježba i možete jesti što god želite, govore nam kad smo ih pitali je li ih strah da će se udebljati od silnih kolača.

Trenuci opuštanja između proba ne traju dugo, nekih pola sata do sat vremena koji su dovoljni tek za osvježenje i, što su gotovo svi radili, listanje novog broja časopisa Story i komentiranje pročitanog.

Sat vremena je do revije. Uzvanici se već polako okupljaju na jednoj od najljepših terasa u gradu, onoj restorana Dubravkin put, gdje se ovaj put održava welcome drink. I tamo je hit ljetni koktel na bazi Limone pa je već sada jasno što će biti piće sezone. Za to vrijeme u Atelijeru Meštrović kreće posljednja proba, ovaj put u odjeći iz kolekcije i s nakitom Diamanti per Tutti koji savršeno odgovara Aleksandrinoj estetici. Opelove limuzine, službeni automobili večeri, samo što nisu do lokacije dovezli prve uzvanike. Njih sa zvučnika u autu, a i kasnije na reviji, opet pozdravlja i dobrodošlicu im želi ugodan glas Olivera Mlakara, našeg novinarskog barda.

Revija je počela. Zanimljivo je na koliko detalja moraš paziti i koliko vremena uložiti da bi tih 20-ak minuta koliko revija traje prošlo besprijekorno. Aleks se smješka u divnoj, narančastoj haljini od svilenog baršuna jer zna da je uskoro sve gotovo. Dugi pljesak publike znak je da mora izaći pred njih. Beskrajno sretna jer je odradila još jednu sjajnu stvar sa svojim timom. Već deset minuta nakon što su se ugasila svjetla reflektora nazdravljala je sa svojim društvom pjenušcem Zonin Prossecco i kaže da joj je baš to trebalo nakon svega. I napokon hrana, jer na dan revije gotovo ne stigne jesti sve do kraja. Ovaj put, kaže nam Aleks, fine su zalogaje pripremili moji iz Gastro Globusa. Tamo sam kao kod kuće i, svaki put kad ne stignem ručati, razmaze me nečim finim. A sličnog su razmišljanja po pitanju hrane bili i uzvanici jer su plate s delicijama nestajale brzinom munje. Jer o tijelu u badiću svi će misliti sutra. Bila je to večer za čisto uživanje...

 

 

Komentari