Sredinom ljeta 2017. u našu je galeriju u Šibeniku ušetala Debra Brice-Leconte, prekrasna vlasnica butika D’s Closet u Miamiju s odličnim izborom nakita i ostalog dizajna. Oduševio ju je naš dizajn nakita i tako je sve počelo. Bio je dovoljan jedan dvodnevni sastanak u Rimu prošlog ljeta i već smo ujesen krenuli na Floridu pomoći u uređenju prostora i ostalim poslovima vezanim uz otvorenje. Ukratko, kada ti netko jako odgovara, i privatno i poslovno, sve se događa brzo i elegantno. Također, što je nama najvažnije, prve reakcije Amerikanaca su odlične pa sam uvjeren da smo odradili odličan projekt - kaže nam Petar Grubić, sin poznatoga zagrebačkog dizajnera nakita Mladena Grubića, koji s ocem gradi obiteljski posao i uvodi ga u novo vrijeme.

Grubić dizajn, jedan od dugovječnijih brendova na domaćoj sceni nakita i modnih dodataka, tako je iskoračio na međunarodnu scenu. I to, ni manje ni više nego na onu američku gdje konkurencija doista na spava. Kako bi proslavili taj veliki uspjeh, Petar i Mladen snimili su set vizuala u egzotičnom Dubaiju i zabilježili važan trenutak u karijeri, ali i razvoju brenda koji pomno grade. Vizuale je snimio Goran Matijašec, domaći modni fotograf s inozem­nom adresom, koji je dobio zadatak zabilježiti najpoželjnije komade nakita iz njihove aktualne kolekcije. 

- Svaka nova kolekcija dopunjuje onu staru i svaki novi materijal odvodi našu kreativnu kapsulu dalje, u neki novi svijet. Dogodi se zamisao, skica, ilustracija i krećemo u potragu za materijalom ili se dogodi susret s novim materijalom koji čeka dobru ideju. Nove kolekcije tako sada čekaju u redu. Strast prema onome što radimo najveći je pokretač i ne da nam mira - kaže Petar koji doista živi posao i vjeruje u svoj brend nakita, unatoč realnim zaprekama domaćeg, ograničenog tržišta i manjku interesa žena za XXL nakitom koji otkriva stilske crtice odvažnosti i izlaska iz svijeta komercijalne, mainstream mode.

Upravo zato odlučili su izići na svjetsko tržište, a u bližoj budućnosti planiraju još nekoliko adresa na kojima će se moći kupiti njihov nakit. No, kako sami kažu, o tome još ne žele ništa konkretno govoriti. Zasad su ponosni na uspješan prekooceanski izlet, kao i na nekoliko hrvatskih adresa gdje pokazuju svoju kreativnost, u metalu ili nekom drugom materijalu. Inače, Grubići su izradili i nakit za novi film ‘Aleksi’ mlade redateljice Barbare Vekarić.