Za šestu samostalnu reviju, za sezonu proljeće i ljeto 2019., dizajnerica Aleksandra Dojčinović uzvanike je odlučila pozvati u Kockicu, kultnu zgradu na zagrebačkom Prisavlju. Znakovito je što Aleksandra reviju organizira u tom prostoru u godini kada su ‘kockice’, odnosno popularni kvadratići, postale neizostavan dio hrvatskog identiteta te svega onoga što dizajnerica kao samostalna izvoznica promovira posljednjih nekoliko godina.

No to je samo dio simbolike na koju se dizajnerica oslanja. Naime, nova je kolekcija u potpunosti futuristička priča pa je sirovi, pomalo industrijski interijer Kockice savršena podloga za njezine nove vizije. Taj spoj prošlosti i budućnosti, savršeno skrojenog i nedovršenog, modernog i retro, u roh-bau interijeru jednog od prepoznatljivih simbola Zagreba bit će sigurno večer za pamćenje. Kockica na Prisavlju sagrađena je prema projektu Ivana Vitića, arhitektonskog vizionara i jednog od najvažnijih stvaratelja poslijeratne moderne čija su brojna djela i danas, desetljećima nakon gradnje, jednako suvremena zahvaljujući stilu koji se odlikuje jasnim kubičnim volumenima i živim koloritom s mediteranskim odlikama.

Kako nam je otkrila Aleksandra, nova je kolekcija odmak od onoga što smo imali priliku vidjeti prije pola godine u kultnom ateljeu Ivana Meštrović, kada nas je osvojila kompleksnim odjevnim kombinacija za modne odlikašice koje se ne boje pokazati vrhunski stil. Prethodna strastvena i senzualna kolekcija od buklea, baršuna, vune, tila i čipke realizirana je u, za aktualnu sezonu, neobično vibrantnim nijansama žute, zelene, crvene, ružičaste i nebesko plave, s transparentnim fragmentima i detaljima od šljokica, volana, perja i umjetnog krzna.

U Aleksandrinoj tadašnjoj viziji žena je ove jeseni hrabra i snažna, sa stavom oslobođenim od svih ustaljenih okvira pa će najdražu svečanu haljinu odjenuti na omiljene traperice, čak i tenisice, što ovu kolekciju čini ponajprije funkcionalnom, a to je u današnje vrijeme, uz recikliranje, jedan od vodećih svjetskih modnih trendova. No sada je došlo vrijeme za nešto potpuno drukčije, a dizajnerica nam je otkrila da su mnogi iznenađeni njezinom vizijom mode, glamura i elegancije kojom je na najbolji mogući način najavila sljedeću sezonu. Haljine s ekstra dozom sjaja, istodobno seksi i zavodljive, u kombinaciji s atraktivnim modnim dodacima koje je sama osmislila, zaokružile su njezinu viziju stila za sljedeću sezonu. Obuća iz nove kolekcije posebno je atraktivna, prepuna raskošnih boja, uzoraka i detalja koji čine razliku.