Story radio
Početna Fashion 551 prikaza 12. veljače 2019.

Veliki 'povratak' domaćeg modnog brenda

Rovinjski dizajner Mauro Massarotto prvi put uz kolekciju sunčanih naočala predstavlja i kolekciju Sheriff&Cherry odjeće i kupaćih kostima za ljeto 2019.

Nakon što je posljednjih devet godina postao globalni sinonim za maštovit dizajn (sunčanih) naočala koje unatoč retro inspiraciji ostavljaju dojam suvremenog stila, hrvatski brend Sheriff & Cherry ovog se proljeća i ljeta vraća svojim korijenima i ponovno okreće u smjeru lifestyle dizajna. S prvom kolekcijom odjeće koja utjelovljuje morski život i duge ljetne dane provedene na plažama diljem obale Mediterana, sve su ljetne želje napokon ispunjene. Boje! More! Sunce! Zabava! Ljetni praznici odjednom uz Sheriff & Cherry izgledaju totalno chic, a to je samo početak...

„Po prvi puta stanovnici otoka Sheriff&Cherry nisu skriveni samo iza svojih omiljenih, sunčanih naočala jer Sheriff&Cherry otok od ovoga ljeta i službeno prestaje biti isključivo „nudistička“ zona…“

Prva Sheriff & Cherry kolekcija odjeće inspirirana je uniformama za vodene sportove s ljetnih Olimpijskih igara u Los Angelesu 1984. godine. Međutim ovog su puta te „uniforme“ stvorene za party! Ideja za ovaj pothvat bila je dio Sheriff & Cherry projekta od samog početka. Naime, kad je 2010. osnovao Sheriff  & Cherry, rovinjski dizajner Mauro Massarotto znao je da njegova kreativna priča nadilazi sam pojam (sunčanih) naočala. Simbol zvijezde i sidra stopljenog u jedno oduvijek je bio simbol morskog lifestylea stoga je upravo ključna riječ ove kolekcije „boatlife“.

“Boatlife je kolekcija koja se u mojoj glavi stvarala godinama, estetika kojom sam se kreativno vodio od ranih dana. Osjetio sam kako je upravo sada pravo vrijeme da se svijet oboja svim tim Sheriff & Cherry šarenilom,” najavljuje Massarotto.

Svojevrstan osjećaj nostalgije prisutan je u svakom komadu iz najnovije kolekcije. Ta inspiracija prošlim vremenima interpretirana je u totalno nov, moderni mix – klasične baby majice iz 1990-ih i colour-block hlačice od frotira, kratke hlačice u kombinaciji atraktivnih printeva te vaterpolo ogrtači u bojama Olimpijskih krugova. Unisex majice dugih rukava od debelog pamuka kao i one kratkih rukava izvezene su nautičkim simbolima te postaju idealni komadi za odjenuti preko badića čim stignu one duge ljetne noći.

I naravno, onda dolazi nova kolekcija naočala, ponovno inspirirana samim Sheriff & Cherry počecima. Jednostavnost je ključ – oversized okviri od prozirnog acetata s lećama u duginim bojama i kvadratni okviri od metala, ovdje su da nas podsjete svih onih razloga zbog kojih smo se prvenstveno zaljubili u Sheriff & Cherry brand.

Sheriff&Cherry kolekcija Boatlife upotpunjena je i kolekcijom kupaćih kostima, muških i ženskih, koji će biti predstavljeni u travnju ove godine.

Za vizuale Sheriff&Cherry ljetne Boatlife kampanja zaslužna je poznata splitska fotografkinja Bruna Kazinoti. Umjetnica i fotografkinja koja je karijeru započela upravo uz Sheriff & Cherry, modele je fotografirala uokolo sportskih centara i javnih bazena u Barceloni.

Sheriff&Cherry kolekcija odjeće i naočala Boatlife u prodaju dolazi u travnju 2019.. Odabrani modeli sunčanih naočala iz ljetne Sheriff&Cherry  kolekcije Boatlife dostupni su već sada na www.sheriffandcherry.com .


O Sheriff & Cherry

Sheriff&Cherry osnovao je rovinjski dizajner i ilustrator Mauro Massarotto 2004.. Prije nego što je fokus stavio na naočale, Massarotto je u sklopu Sheriff&Cherry studija bio zaslužan za nekoliko značajnih globalnih projekata, uključujući vizualni preporod talijanskog sportskog brenda Ellesse kao i povratak (tada) davno zaboravljenih Startas tenisica iz vukovarskog Borova. A onda je došla 2010. godina. Robyn izdaje svoj glazbeni hit Body Talk. Sandra Bullock osvaja Oskara za ulogu u filmu The Blind Side. Feminem odlaze na Eurosong, a Ivica Kostelić osvaja još dvije srebrne Olimpijske medalje. Ali najbitnije od svega – Sheriff & Cherry postaje brend naočala koje svi žele imati na svojem licu. Rihanna, Beyonce, Keira Knightley, Frank Ocean, Klaxons, Neneh Cherry, Chanel Iman, Grimes … samo su neki koji su odmah „pali“ na Massarottov dizajn. U narednih devet godina, Sheriff & Cherry postao je globalni sinonim za maštovit dizajn naočala koji, unatoč retro inspiracijama, ostavlja dojam suvremenog stila. Bez prolaznih trendova i mikro-naočala. Najnovije poglavlje u čarobnoj priči zvanoj Sheriff & Cherry, vraća nas korijenima brenda. S prvom kolekcijom odjeće i kupaćih kostima koja utjelovljuje morski život i duge ljetne dane provedene na plažama diljem Mediteranske obale, sve su ljetne želje napokon ispunjene. Boje! Stil! Zabava! Ljetni praznici ponovno izgledaju totalno chic. A to je samo početak...

 

Komentari