Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavila je novi set vizuala za kolekciju IKI ext., koja je modnu publiku oduševila na posljednjem održanom Bipa Fashion.hr-u. Nova kolekcija na određeni način zaokružuje ovogodišnji stilski put poznate dizajnerice.

Naime, koncept kolekcije za sezonu jesen/zima dovezuje se na onu prethodnu u kojoj je Ricov inspiraciju crpila iz japanskog estetskog kreativnog koncepta IKI. Spontana profinjenost najviše je vidljiva u liniji fantastičnih kaputa, koji su i ove sezone apsolutni miljenici žena zbog nekoliko razloga. Osim što štite od hladnoće, iznimno su trendy, upečatljivog su dizajna i podižu svaku odjevnu kombinaciju te zaokružuju završni dojam. Geometrijske linije kaputa posebno će se svidjeti onima koji preferiraju pročišćenu, minimalističku estetiku.

Minimalizam, uz dozu sportskog chica, obožavaju ljubiteljice dizajna modnog dvojca Klisab. Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić od svoje prve kolekcije produciraju odličan outwear koji njihove kolekcije pretvara u autentični ready-to-wear. Traper, zagasite nijanse zelene i boje patlidžana odlično pristaju uz lakirane čizme, gležnjače na potpeticu i šešire širokog oboda. Odmak od klasike dizajneri su postigli laganom oversized siluetom pa upravo zbog toga kaputi i parke dobivaju iznimno naglašeni volumen u pokretu. Različitim načinom vezivanja remena u struku stvara se potpuno drukčija forma, što omogućuje da se jedan komad nosi na nekoliko načina.

Za one koje kaputom žele istaknuti zaigranu stranu svog karaktera, modni dvojac Twins nudi najbolja stilska rješenja. Njihovi kaputi dolazi u jarkim nijansama kojima se postiže nevjerojatna igra ekscentričnosti i provokacije pa djevojke u modelima Twins zasigurno neće proći nezamijećeno na hladnim gradskim ulicama.

Umjesto snažnih kolora, retro estetika uvijek prolazi, pogotovo kada je riječ o damskoj eleganciji. Dizajnerica Loreta Gudelj, čiji brend Loré već sezonama pomiče granice domaćega modnog dizajna, također je jedno od onih imena u čijem ateljeu treba tražiti inspiraciju za odličan stil. Njezina linija kaputa podsjetnik je na komade modne klasike koja je uvijek u modi, ne podilazi trendovima i na nju se možemo osloniti. Pogotovo u kombinaciji s finim hlačama i nježnom bluzom, dizajn Lorete Gudelj pravo je osvježenje u moru trendy mode. Odličan kaput, koji traje sezonama, najbolja je modna investicija, a ove sezone više nego ikada prije vrijedi uložiti u dizajn s hrvatskim potpisom.